Garam Masala: beneficii, reactii adverse si mod de preparare Skip to main content
Garam Masala: beneficii, reactii adverse si mod de preparare

Garam masala este un amestec de condimente specific indian, folosit in mod deosebit la prepararea curry-urilor. Acesta este preparat din 32 de condimente si mirodenii si are o serie de proprietati curative.

Garam masala contine chimion, cardamom, coriandru si alte condimente si ierburi cu efecte pozitive asupra organismului.

Citeste: CE SA MANANCI LA CINA, POTRIVIT MEDICINEI AYURVEDICE

Beneficii consum garam masala:

  • Sporeste imunitatea
  • Amelioreaza inflamatia si durerea
  • Incetineste procesul de imbatranire
  • Stimuleaza scaderea in greutate
  • Ajuta la absorbtia vitaminelor si mineralelor
  • Reduce indicele glicemic
  • Reduce balonarea
  • Amelioreaza arsurile cauzate de boala de reflux gastroesofagian
  • Detoxifica organismul
  • Combate halena

Reactii adverse consum garam masala

Garam masala poate avea reactii adverse in cazul persoanelor care nu sunt obisnuite cu consumul alimentelor picate. De asemenea, acest amestec de condimente poate cauza si alergii, de aceea e indicat sa se consume in cantitati reduse prima data, astfel incat sa se observe daca apar reactii alergice.

Beneficiile pe care amestecul de condimente specific indian le are pentru sanatatea ta sunt insa mai importante decat posibilele reactii adverse.

Cum sa iti prepari garam masala acasa

Garam masala, in varianta traditionala, contine 32 de condimente, insa poti prepara o versiune mai simpla. Pentru asta ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • ¼ cana de seminte de coriandru
  • 2 linguri de cardamom
  • 2 linguri de piper
  • 2 linguri de cuisoare
  • 1 lingura de seminte de fenicul
  • 3-4 bucati de anason stelat
  • 4 betisoare de scortisoara (de 2,5 cm)
  • jumatate de nucsoara
  • 2 frunze de dafin

Pune toate ingredientele intr-o tigaie incinsa si prajeste-le timp de 3-5 minute. Pune apoi amestecul in blender si transforma-l intr-o pudra – ai obtinut renumitul garam masala.

Poti folosi acest amestec de condimente fie la prepararea curry-urilor, fie pe post de condiment pentru asezonarea orezului sau a salatelor de fructe.

Comenteaza cu Facebook