Importanta sanatatii spirituale - cum o poti cultiva Skip to main content
Importanta sanatatii spirituale - cum o poti cultiva

Religia si rugaciunea sunt importante pentru mentinerea sanatatii spirituale, insa nu sunt suficiente. Sanatatea spirituala are la baza si concepte precum scop in viata, speranta si pace.

O persoana sanatoasa din punct de vedere spiritual crede intr-o existenta suprema, in uniunea cu o forta divina, cauta echilibrul interior, practica introspectia si cauta sensul vietii.

De ce este insa importanta sanatatea spirituala? Ei bine, oamenii de stiinta au descoperit ca starea de bine dar si sanatatea trupeasca si mintala se afla in stransa legatura cu sanatatea spirituala.

Trupul, mintea si spiritul se afla intr-o conexiune puternica, acestea influentandu-se reciproc intr-o maniera inca neinteleasa de catre oamenii de stiinta. Indivizii care se simt impliniti din punct de vedere spiritual, conectati la o forta superioara, reusesc sa accepte mult mai usor durerea fizica, dar si pe cea emotionala, ceea ce inseamna ca au sanse mai mari sa se simta fericiti si impliniti.

Citeste: TEHNICI DE MEDITATIE CARE ITI VOR IMBUNATATI PRACTICA

Unele studii au scos la iveala faptul ca gandirea pozitiva si incerderea dobandite prin credinta, rugaciune si meditatie pot chiar sa contribuie la vindecarea trupului in caz de boala. Chiar daca cultivarea sanatatii spirituale nu este capabila sa vindece orice afectiune, aceasta va face individul sa se simta mai bine cu boala pe care o are, sa o accepte si sa o trateze cu o atitudine mult mai pozitiva.

Organizatia Mondiala pentru Sanatate considera sanatatea spirituala ca facand parte din cele 4 dimensiuni care asigura starea de bine, alaturi de sanatatea fizica, sanatatea sociala si sanatatea mintala.

Cum sa iti cultivi sanatatea spirituala

Sanatatea spirituala reprezinta un concept diferit pentru fiecare individ in parte. In primul rand, este important sa te identifici cu teoriile, credinta, lucrurile care te fac sa te simti mai bine.

Citeste: GHID DE MEDITAȚIE: 5 PONTURI DE PREȚ

Fa-ti apoi timp zilnic pentru lucrurile care te ajuta sa te simti implinit si din punct de vedere spiritual. Acestea pot include: activitati de voluntariat, rugaciune, meditatie, cantarea unor mantre sau a unor cantece bisericesti, cititul cartilor inspirationale, plimbarile prin natura, practica yoga sau participarea la slujbe bisericesti.

Comenteaza cu Facebook