Reteta vegana: dovleac umplut cu ciuperci, kale si quinoa Skip to main content
Reteta vegana: dovleac umplut cu ciuperci, kale si quinoa

Prepara o reteta vegana pe baza de dovleac, kale si quinoa. Acest preparat este pe cat de gustos, pe atat de hranitor asa ca il poti servi atat la masa de pranz, cat si la cina.

Pentru a prepara 4 portii ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 2 dovleci ghinda
  • 225 g de ciuperci brune
  • 1 lingura de ulei de cocos
  • 1 ceapa frantuzeasca maruntita
  • 1 catel de usturoi maruntit
  • 1 legatura de varza kale tocata
  • ¾ cana de quinoa gatita
  • 3-4 linguri de amestec din condimente: busuioc, oregano si cimbru
  • sare si piper dupa gust

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Taie dovlecii pe jumatate, curata-i de seminte si fa cu ajutorul unei furculite cateva gauri in coaja acestora. 

Citeste si: RETETA VEGETARIANA DE TOAMNA: GHIVECI CU NAUT SI QUINOA

Acopera o tava cu hartie de copt si asaza dovlecii pe aceasta cu fata in jos. Coace-i in jur de 30 de minute.

Intre timp, incalzeste uleiul de cocos la foc mic. Soteaza ceapa frantuzeasca si usturoiul timp de 1-2 minute, apoi adauga ciupercile si asezoneaza cu sare si piper. Permite apei sa se evapore, apoi completeaza cu varza kale. Dupa ce varza kale de ofileste, opreste focul si pune quinoa si condimentele peste, amestecand bine.

Citeste si: PROTEINELE IN DIETA VEGETARIANA

Dupa ce dovlecii s-au copt, scoate-i din cuptor, asezoneaza-i cu putin ulei de cocos sau de masline, cu sare si piper, iar apoi umple-i cu amestecul de quinoa si legume pregatit deja.

 

* Maine, 19 septembrie, se deschide Scoala de Toamna Hatha Yoga SEVA - mai multe informatii gasesti aici

Comenteaza cu Facebook