Reteta vegana: Vanata la gratar, pe pat de orez Skip to main content
Reteta vegana: Vanata la gratar, pe pat de orez

Un preparat pe cat de usor de realizat, pe atat de usor de digerat, pe care il poti gati pentru masa de pranz, dar si pentru o cina usoara.

Ingrediente:

  • ¼ castravete
  • 1 ½  lingura de zahar brun
  • sare, dupa gust
  • 7 linguri de otet de orez
  • 300 g de orez pentru sushi
  • 3 vinete mari (750 g)
  • 4 cepe verzi
  • 1 lingura de seminte de susan

Citeste: PROTEINELE IN DIETA VEGETARIANA

Feliaza castravetele si pune-l intr-un bol. Adauga peste el un praf de sare, ½ lingura de zahar si 2 linguri de otet de orez, cu care vei masa castravetii. Scurge apoi otetul ramas peste castraveti.

Intre timp, clateste orezul si pune-l la fiert in 375 ml de apa. Acopera cratita in care fierbi orezul si lasa-l sa fiarba in jur de 25 de minute, la foc mic. Ia cratita de pe foc, dar mai las-o inca 20 de minute fara sa ridici capacul.

Pune apoi peste orez 4 linguri de otet de orez, o lingura de zahar si un praf de sare.

Incinge gratarul sau o tigaie de tip grill, taie vinetele felii si pune-le pe o folie de aluminiu, apoi asaza-le pe gratar. Coace-le in jur de 15 minute, apoi unge-le cu un amestec facut din lingura de otet de orez ramasa si o lingura de apa. Intoarce vinetele pe partea cealalta si mai coace-le inca 8-10 minute.

Citeste: GHEE, NECTARUL IN AYURVEDA – CE ESTE SI CUM SE PREPARA

In acest timp, prajeste semintele de susan intr-o tigaie, pana cand capata o nuanta aurie.

Pune orezul intr-un bol, apoi asaza feliile de vanata coapta pe patul de orez, asezoneaza-le cu semintele de susan prajite, dar si cu ceapa verde tocata marunt. Serveste preparatul alaturi de castravetii proaspeti, in otet.

 

*In luna februarie a anului 2018 se deschide Scoala de primavara Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.

Comenteaza cu Facebook