Reteta vegetariana: curry de mazare si conopida Skip to main content
Reteta vegetariana: curry de mazare si conopida

Prepara un curry de mazare si conopida, care ofera organismului nutrientii de care are nevoie in acest sezon.

Pentru 4 portii ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

·      2 cani de mazare (poate fi proaspata, dar si congelata)

·      3 cani de conopida taiata buchetele

·      4 linguri de ulei

·      2 lingurite de seminte de chimen

·      1 lingurita de seminte de mustar negru

·      2 lingurite de sare

Citeste: 3 DESERTURI AYURVEDICE, GUSTOASE SI SANATOASE

Incinge uleiul intr-o tigaie si pune semintele de mustar, dar si pe cele de chimen. Atunci cand semintele de mustar incep sa sara adauga legumele (mazarea si conopida) si sarea, amestecand bine. Lasa focul mic si pune un capac deasupra tigaii. Amesteca din cand in cand si opreste focul atunci cand legumele devin moi.

Poti servi curry-ul de mazare si conopida asezonat cu patrunjel proaspat si cu smantana grasa.

* Termenul de curry este folosit pentru o serie de preparate culinare asiatice condimentate cu diverse mirodenii precum chimenul, semintele de mustar, usturoiul. Acesta este adesea confundat cu amestecul de condimente care poarta aceeasi denumire, insa nu este obligatoriu ca preparatul curry sa contina amestecul de condimente denumit curry.

curry mazare

*Hatha Yoga SEVA organizeaza, in perioada 27 ianuarie 2018 – 11 februarie 2018, un retreat la Marari Beach, o plaja paradisiaca din sudul Indiei. Se va vizita si zona Puducherry, iar comunitatea Auroville cu templul Matrimandir fac parte din itinerariul calatoriei. Inscrierile se incheie pe 15 noiembrie 2017. Mai sunt 5 locuri disponibile - pentru mai multe informatii, dar si pentru inscrieri intra aici.

Comenteaza cu Facebook