Rețetă vegetariană de primăvară: Risotto cu ceapă verde și sparanghel Skip to main content
Rețetă vegetariană de primăvară: Risotto cu ceapă verde și sparanghel

Pregateste o rețetă vegetariană de primavară, un risotto cu praz, ceapă verde si sparanghel, care va oferi organismului nutrientii necesari la schimbarea de anotimp.

Pentru a prepara risotto cu ceapă, praz și sparanghel, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 ½ cană de sparanghel
  • 3 linguri de unt
  • 1 ½ lingură de ulei de masline extravirgin
  • 2 tulpini de praz, curățate și tocate marunt
  • 2 tulpini de ceapă verde, curățate și tocate mărunt
  • 1 cățel de usturoi mărunțit
  • 2 căni de orez pentru risotto
  • 5 ½ căni de supă de legume
  • coaja de la o lămâie
  • ½ cană de parmezan ras

Pune la fiert o oală cu apă și umple, în același timp, un bol cu apă rece și câteva cuburi de gheață. Opărește preț de 2 minute sparanghelul apoi scoate-l rapid și pune-l în bolul cu apă cu gheață pentru a opri instantaneu procesul de gătire.

Într-o tigaie cu fund dublu, încinge 1 ½ lingură de unt, în care pune ceapa și prazul. Sotează legumele preț de 5 minute, apoi adaugă orezul și, atunci când acesta devine opac (după aproximativ 3 minute), adaugă 5 căni de supă de legume, dar și cățelul de usturoi, amestecă și lasă orezul să fiarbă.

După 15 minute, când orezul este aproape gata, adaugă în tigaie sparanghelul și coaja de lămâie, apoi jumătatea de cană de supă de legume rămasă. Nu uita să pui și untul rămas, dar și parmezanul, apoi amestecă bine. Când apa se evaporă, oprește focul și servește risotto-ul cât este încă foarte cald.

Comenteaza cu Facebook