Reteta vegetariana de toamna: Risotto cu dovleac placintar Skip to main content
Reteta vegetariana de toamna: Risotto cu dovleac placintar

Prepara un risotto cu dovleac placintar, cunoscut si sub denumirea de dovleac butternut, ideala pentru zilele reci de toamna.

Timp: 25 minute

Ingrediente pentru  portii:

  • 2 linguri de unt nesarat
  • 1 crenguta de salvie
  • 2 cani de cubulete de dovleac placintar
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 3 catei de usturoi maruntiti
  • sare
  • 1 1/ cana de orez pentru risotto
  • ¼ cana de vin alb
  • 2 cani de supa de legume
  • parmezan ras dupa gust
  • 1 cana de branza gouda tocata grosolan si putina branza gouda rasa pentru servire
  • piper
  • 2 cani de rucola

Topeste untul intr-o tigaie, alaturi de crenguta de salvie. Dupa ce untul devine auriu, adauga dovleacul, usturoiul si o lingurita de sare. Gateste amestecand din cand in cand, in jur de 5 minute.

Adauga apoi orezul, pune si vinul, supa de legume si 2 cani de apa, parmezanul, apoi pune capacul si lasa sa fiarba la foc mic. Dupa ce orezul este fiert, ia tigaia de pe foc, adauga branza gouda si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper, completeaza cu rucola si serveste cu branza gouda deasupra.

 

*Poti afla mai multe despre alimentatia sanatoasa in cadrul Scolii de Toamna Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii despre cursurile hatha gasesti aici.

Comenteaza cu Facebook