Retete de post pe baza de verdeturi de primavara Skip to main content
Retete de post pe baza de verdeturi de primavara

Postul Pastelui se apropie de final asa ca e posibil sa fi ramas fara inspiratie la capitolul idei de gatit. Ei bine, iata 3 retete de post sanatoase si satioase, ideale pentru perioada postului.

Risotto cu urzici

Ingrediente:

  • 100 g urzici
  • 900 ml de supa de legume
  • 30 g de ulei vegetal
  • 1 ceapa maruntita
  • 175 g de orez pentru risotto
  • 50 g de frunze de macris tocate marunt
  • sare de mare si piper
  • 50 g de branza tofu data pe razatoare

Spala urzicile, curata-le si opareste-le. Scurge-le, apoi stoarce-le de apa cu ajutorul mainii si toaca-le marunt.

Intre timp, pune supa de legume la fiert. Intr-o tigaie, incinge uleiul vegetal la foc mediu apoi caleste ceapa, adauga orezul si completeaza cu un sfert din supa de legume. Dupa ce supa se evapora aproape complet, adauga urzicile si inca putina supa de legume. Orezul se va fierbe in 20 de minute, iar in acest timp e posibil sa mai fie nevoie sa completezi cu supa de legume. Adauga macrisul, apoi asezoneaza cu sare si piper si pune peste orez si tofu dat pe razatoare. Acopera tigaia cu un capac si mai lasa cateva minute pe foc. Opreste focul, amesteca bine risotto-ul si serveste-l cald.

Citeste: BENEFICIILE TRUPEȘTI ALE POSTULUI

Cartofi cu sos de leurda

Ingrediente:

  • 2 cani de leurda spalata si uscata
  • sare si piper
  • 20 g de ulei vegetal
  • 1 kg cartofi noi

Amesteca leurda cu uleiul si asezoneaza cu sare si piper. Foloseste blenderul pentru a transforma aceste ingrediente intr-un sos.

Fierbe cartofii cu tot cu coaja in apa cu sare. Curata-i de coaja si serveste-i alaturi de sosul de leurda.

Citeste: BENEFICIILE POSTULUI NEGRU (SI) DIN PERSPECTIVA LUI SADHGURU

Spanac sotat

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 4 catei de usturoi maruntiti
  • 550 g de spanac
  • ¼ lingurita de sare
  • ¼ lingurita de piper

Incinge uleiul de masline, apoi soteaza usturoiul pret de 1 minut, dupa care vei adauga spanacul, amestecad viguros. Acopera tigaia si lasa spanacul sa se gateasca in jur de 3-5 minute. Ia tigaia de pe foc, adauga zeama de lamaie, sare si piper.

Serveste spanacul fie ca atare, fie pe post de garnitura.

 

*Vrei sa iti imbunatatesti respiratia? Suferi de rinita sau sinuzita? Vino la workshopul Jala Neti pentru a invata cum sa iti cureti si purifici caile nazale. Mai multe informatii gasesti AICI.

**Vrei sa iti imbunatatesti practica yoga si tehnicile de meditatie? Participa la o Bandhara - o zi intreaga de meditatie intensa si hatha yoga, sub indrumarea unui instructor cu experienta, gata sa iti arate ce sa faci pentru a evolua in practica ta. Mai multe informatii gasesti AICI.

Comenteaza cu Facebook