Trezirea celui de-al treilea ochi: efecte, beneficii | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti Skip to main content
Trezirea celui de-al treilea ochi: Tehnici, efecte și beneficii

Al treilea ochi, cunoscut în termeni medicali ca fiind glanda pineală, creează legătura dintre lumea fizică și cea spirituală, fiind asociat cu chakra ajna. Glanda pineală este responsabilă pentru secreția și sintetizarea de melatonină, care la rândul ei menține ritmul cicardian, reglează hormonal organismul femeii în perioada pubertății și, de asemenea, protejează celulele corpului de radicalii liberi.

Glanda pineală are forma unui con de brad miniatural, însă curios este că interiorul acesteia este alcătuit din țesuturi retiniane și lichid vitros, regăsite în structura ochilor. Așadar, știința confirmă că este vorba despre un al treilea ochi.

Glanda pineală este foarte activă în timpul meditației, a somnului, a experiențelor spirituale, precum și a “visatului cu ochii deschiși”. Aceasta este văzută ca fiind o poartă de acces către sine, dar și către spații de conștiință mai mari.

Din păcate însă, în jurul vârstei de 17 ani, glanda pineală se calcifiază din cauza expunerii la substanțe nocive precum fluoridele din pasta de dinți și din apa de la chiuvetă, ori din cauza aditivilor din alimentele consumate. Așadar, accesul către lumea spirituală este blocat. Trebuie să știi însă că nu este un proces ireversibil și, cu perseverență și determinare, glanda pineală se poate decalcifia.

Pentru activarea celui de-al treilea ochi, putem folosi câteva alimente care ajută la decalcifierea glanei pineale.

Crearea unui mediu alcalin în organism ajută la decalcifierea glandei pineale. Există o serie de alimente care alcalinizează organismul și pe care le poți consuma pentru a activa cel de-al treilea ochi. Odată cu alcalinizarea corpului, intuiția ta va fi mai ascuțită, creativitatea va fi stimulată, te vei simți mai liniștită și totodată energizată.

Legume alcaline (consumate numai proaspete):

  • Sparanghel

  • Broccoli

  • Varza de Bruxelles

  • Morcov

  • Conopida

  • Țelina

  • Varza

  • Castravete

  • Vânătă

  • Usturoi

  • Varza Kale

  • Lăptuci

  • Fasole verde

  • Ciuperci

  • Ceapa

  • Ardei

  • Divleac

  • Spanac

  • Cartofi dulci

  • Dovlecel

Fructe alcaline (consumate proaspete):

  • Măr

  • Piersica

  • Avocado

  • Fructe de pădure

  • Cireșe

  • Nucă de cocos

  • Grepfrut

  • Strugure

  • Kiwi

  • Lamâie

  • Limetă

  • Mango

  • Nectarină

  • Portocala

  • Papaya

  • Caisă

  • Para

  • Căpșune

  • Nuci

  • Semințe de dovleac

Condimente alcaline:

  • Chilli

  • Scorțișoara

  • Curry

  • Sare de mare

  • Sos de soia

Cele mai acide alimente, care dezechilibrează pH-ul și trebuie evitate:

  • Alcool

  • Îndulcitori artificiali

  • Prăjituri

  • Produse de petiserie

  • Făină albă

  • Paste

  • Carne

  • Sucuri din comerț

  • Zahăr

  • Sare de masă

Trezirea celui de-al treilea ochi: Tehnici, efecte și beneficii

Și uleiurile esențiale sunt eficiente atunci când vorbim despre stimularea glandei pineale sau “trezirea” celui de-al treilea ochi. Acestea pot fi mirosite, arse pentru inhalarea vaporilor sau chiar puse în apa în care ne spălăm. Iată ce uleiuri esențiale stimulează glanda pineală:

  • Ulei esențial de lavandă

  • Ulei esențial de lemn de santal

  • Ulei esențial de lotus roz

  • Tămâie

  • Ulei esențial de pin

Mantrele, de asemenea, au efect atunci când vine vorba despre decalcifierea glandei pineale. Prin cântarea unei mantre, osul tetraedru din nas vibrează, stimulând glanda pineală.

Soarele la răsărit, precum și la apus, activează cel de-al treilea ochi. Tot ce trebuie să faci este să privești primele 15 minute de la răsăritul soarelui, respectiv ultimele 15 minute până la apus, iar glanda pineală se activează.

Comenteaza cu Facebook