5 asane pentru imbunatatirea memoriei Skip to main content
5 asane pentru imbunatatirea memoriei

Creierul este asemanator unui muschi care trebuie sa fie antrenat pentru a deveni mai puternic. Asanele reprezinta exercitii excelente pentru “antrenarea” creierului.

Practica yoga elimina stresul, ne ajuta sa ne descurcam mai bine in situatiile tensionate si totodata calmeaza si revigoreza mintea.

Exista o serie de asane care imbunatatesc memoria si sporesc capacitatea de concentrare – iata care sunt cele mai eficiente asane din acest punct de vedere!

Sarvangasana (lumanarea) – aceasta postura imbunatateste memoria si sporeste capacitatea de concentrare, stimuland cicrulatia sanguina la nivelul capului. Poti face aceasta postura in zilele in care ai de gand sa inveti ori ai nevoie de putere de concentrare marita.

Padahastasana – ca si in cazul posturii Sarvangasana, Padahastasana stimuleaza circulatia sanguina la nivelul capului, stimuland totodata activitatea cerebrala.

Paschimottanasana – postura similara cu Padahastasana, Paschimottanasana se face stand pe saltea nu in picioare, insa are aceeasi abilitate de a spori concentrarea.

Bhujangasana (postura cobrei) – aceasta asana are un efect puternic asupra memoriei, ajutandu-ne sa o stimulam in momentele in care ne straduim sa ne amintim ceva si nu reusim.

Vajrasana (diamantul) – postura diamantului induce o stare de calm si de liniste care permit creierului sa functioneze mai bine decat de obicei.

Comenteaza cu Facebook