Reteta: Hummus cu morcov copt si marar Skip to main content
Reteta: Hummus cu morcov copt si marar

Hummusul este un preparat extrem de satios asa ca este preferat in randul vegetarienilor. Ceea ce nu stiai este ca poti oferi hummusului o aroma deosebita, facandu-l cu morcov copt si marar.

Citeste: MEDIC SPECIALIST ÎN AYURVEDA, DESPRE RITUALUL MESEI

Pentru a prepara un hummus reinterpretat ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 200 g de morcov curatat si maruntit
  • 1 lingurita de ulei de masline
  • un praf de sare
  • 1 catel de usturoi
  • 6 g de marar proaspat
  • 1 conserva de naut
  • ¼ cana de tahini
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 4 linguri de apa
  • 1-2 lingurite de ulei de susan/ masline

Citeste: 10 ANTIBIOTICE NATURALE PE CARE LE FOLOSEAU STRĂMOȘII NOȘTRI

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Acopera o tava cu hartie de copt si pune morcovii taiati in tava. Acopera morcovii cu ulei de masline si cu putina sare. Coace-i in jur de 35 de minute.

Intre timp, pune usturoiul si mararul in blender pentru a le marunti. Scurge nautul si adauga-l in blender impreuna cu zeama de lamaie, cu tahini si cu apa. Completeaza cu ulei de susan/ masline si sare. Transforma ingredientele intr-o pasta apoi pune si morcovii copti in blender. Opreste blenderul dupa ce morcovii s-au incorporat in hummusul preparat. Serveste hummusul decorat cu marar proaspat si cu ulei.

 

*Vrei sa iti imbunatatesti respiratia? Suferi de rinita sau sinuzita? Vino la workshopul Jala Neti pentru a invata cum sa iti cureti si purifici caile nazale. Mai multe informatii gasesti AICI.

**Vrei sa iti imbunatatesti practica yoga si tehnicile de meditatie? Participa la o Bandhara - o zi intreaga de meditatie intensa si hatha yoga, sub indrumarea unui instructor cu experienta, gata sa iti arate ce sa faci pentru a evolua in practica ta. Mai multe informatii gasesti AICI.

Comenteaza cu Facebook