Energia telurică: Nenumăratele beneficii ale "împământării" Skip to main content
Energia telurică: Nenumăratele beneficii ale "împământării"

Împământarea (n.r. conectarea la energia telurică), cunoscuta în engleză sub denumirea de “earthing”, este cea mai accesibilă metodă prin care putem beneficia de efecte pozitive precum reducerea stresului și a inflamației, încetinirea procesului de îmbătrânire, echilibrarea hormonală, precum și ameliorarea durerilor cronice. Prin procesul de împământare, organismul absoarbe energiile telurice de care avem nevoie.

Suntem tot mai preocupați de stilul de viață sănătos, ne interesează toate metodele care ne pot ajuta să combatem efectele negative pe care stresul le are asupra organismului, însă nu ne gândim nici măcar o secundă că soluția se afla chiar la picioarele noastre.

Pierderea conexiunii cu pământul, sursa care asigură starea de bine

De-a lungul anilor, odată cu procesul de evoluție, am pierdut conexiunea cu pământul. Acum purtăm pantofi și ne este de neconceput să umblăm deculți, însă pe vremuri, eram conectați la energia telurică pe tot parcursul zilei. Dacă acum sute de ani umblam deculți de dimineața până seara, iar noaptea ne despărțea de pământ doar pielea de animale pe care ne odihneam, acum ne-am creat o adevărată armură care ne protejează de pământ și de curentul electric al acestuia. Asfaltul, încălțările cu tălpi de cauciuc pe care le purtăm, precum și clădirile cu multe etaje în care locuim ne împiedică să ne conectăm cu pământul. Cei mai mulți dintre noi nu avem o conexiune directă cu pământul luni la rând.

Efectul negativ al electronilor pozitivi

Una dintre marile probleme ale lumii în care trăim constă în faptul că suntem în permanență atacați din punct de vedere electromagnetic.

Electronii pozitivi din mediul în care trăim ajung în organism și se transformă în radicali liberi. Radicalii liberi transformă celulele sănătoase în celule bolnave, ducând la apariția bolilor.

Din fericire, acest efect poate fi combătut prin împământare, adică prin conectarea organismului la energia telurică.

Benefiile energiei telurice

O serie de studii au fost făcute pentru a afla care sunt efectele pe care energia telurică le are asupra organismului uman – Iată ce impact are împământenirea:

  • Scade inflamația și intensitatea durerilor cronice prin inlăturarea electronilor pozitivi
  • Îmbunătățește somnul prin reglarea ritmului cicardian
  • Crește energia prin îmbunătățirea tensiunii arteriale
  • Scade nivelul de stres prin reducerea hormonilor stresului
  • Ameliorează durerile menstruale și pe cele care au cauză hormonală, la femei
  • Grăbește videcarea rănilor
  • Ameliorează durerile musculare și pe cele de cap
  • Subtiaza sangele, prevenind incidentele cardiovasculare

Atunci cand ne conectam la energiile telurice, se produce un transfer de electroni in corpul nostru, electroni care sunt, de fapt, antioxidanti de pret.

Cum te conectezi la energia telurică

Pentru a te conecta la energia telurică, pielea ta trebuie să între în contact direct cu pământul, iarba, apa sau pietrele. Chiar dacă orice parte a pielii se poate conecta cu ușurință la energia telurică, există un punct care este mai puternic. Acesta se află chiar în mijlocul tălpilor tale și este cunoscut de către specialiștii în acupunctură sub denumirea de Rinichi 1 (K1).

Fie că ești la plajă, în parc, în pădure ori chiar în grădina casei tale, descalță-te și lasă pielea să intre în contact direct cu energiile pământului.

In cazul in care circumstantele nu iti permit sa te conectezi direct cu pamantul (este prea frig afara ori nu ai acces la o zonă potrivită pentru o asemenea activitate), există și alte metode prin care te poți conecta la energia telurică. Spre exemplu, contactul cu orice conductor de energie care se află în legătură cu pământul te va încărca cu electroni. Printre conductorii de energie la îndemână se află cablurile elctrice, țevile din casă ori copacii din curte.

Cea mai banală metodă prin care ne putem conecta la energia pământului este dușul. Apa vine, prin țevi, din pământ, și aduce odată cu ea energiile telurice. Efectele sunt sigură că le cunoști deja: senzația de bine pe care o ai după ce faci baie, ideile bune care iți vin în timp ce faci duș ori energia cu care te încarcă chiar și un duș rapid.

Comenteaza cu Facebook