Tiziana Falcone: „Practice and all is coming” Skip to main content
tiziana-asane

Tiziana Falcone de naționalitate italiană, a practicat dansul până la vârsta de 18 ani, dezvoltând flexibilitate și mobilitate fizică. După această vârstă a început să practice diverse sporturi precum: Kitesurf, Surf, wakebord, snowboard crossfit and body building, sporturi care i-au adus în schimb foarte mult stres la nivelul corpului și dureri la nivelul spatelui, gâtului, genunchilor, încheieturilor, dureri ce le resimțea aproape peste tot în corp și care îi produceau oboseală, stare de iritare și neliniște. Acum 6 ani, dorind să încerce ceva nou, a hotărât să încerce yoga. Nu știa dacă îi va plăcea sau nu, iar prima clasa de yoga la care amers a fost de hatha yoga. Fiind ceva nou a avut un sentiment ciudat, însă în același timp plăcut. Din acel moment nu s-a mai oprit din practica yoga.

Citește și: 10 mituri despre Yoga demitizate

Image
tiziana-asana

După 6 luni de practică yoga s-a îndrăgostit de Ashtanga Yoga și a renunțat la celelalte sporturi. A început să exerseze zilnic, singură, fără profesor sau maestru, urmărind video pe YouTube și citind cât mai multe cărți. În momentul în care s-a simțit pregătită, a mers la Roma pentru a studia Ahtanga cu Gabriele Severini, profesor autorizat de la Sharath Jois. Între timp, mergea și la ateliere cu David Swenson, David Robson și Jelena Vesic, Gianrenato Marchisio, Kamal Signh, Gabriele Severini, Rosa Tagliafierro. Anul trecuta mers în în India, în Mysore, orașul Ashtanga,  și timp de o lună a stat în centrul de yoga Sharath și am stat acolo o lună. A fost pentru ea cea mai frumoasă și intensă experiență din toată viața ei. Anul acesta și-ar fi dorit să meargă din nou, dar din cauza situației actuale a pandemiei nu a fost posibil. Speră anul viitor.

Image
tiziana-eka-pada-raja

Practica yoga este acum absolut fundamentală pentru ea, devenind un stil de viață. Poate spune că i-a schimbat corpul și mintea.

Citește și: Yoga tradițională versus yoga modernă

Yoga i-a permis să își cunoască corpul, să își liniștească mintea și să își îmbunătățească concentrarea. Lucrul cu corpul, prin asanas, pranayama și meditație, empatie și respect pentru sine și pentru ceilalți au ajutat-o să își gestioneze emoțiile și totul în viața ei să devină mult mai simplu. Pe scurt, practica yoga i-a îmbunătățit stare psiho-fizică generală, motiv pentru care consideră că yoga ar fi important ca practica yoga și meditația să fie introdusă în școli, acest lucru putând schimba fundamentele societății.

Image
tiziana-Vrschikasana

La întrebarea ce o inspiră în practica personală ne-a transmis:

„Ceea ce mă inspiră în practica mea, în fiecare zi, este cunoașterea continuă a corpului meu și a mea prin corpul meu și prin respirația mea. Dar mai presus de toate, ceea ce îmi inspiră cel mai mult practica este să văd schimbarea și conștientizarea care au loc în corpul și în mintea mea. Acest lucru nu mă obosește niciodată, pentru că fiecare zi evoluează constant și este diferită de cea anterioară, mă uimește, mă face să pun rădăcini solide și astfel să trăiesc în momentul prezent.

Image

Practice and all is coming.”

Mulțumim Tiziana

Namaste!

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga. Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook