Alimente care sporesc flexibilitatea | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti Skip to main content
Alimente care sporesc flexibilitatea

Flexibilitatea se află în strânsă legătură cu starea noastră de sănătate. Cu cât trupul este mai flexibil, cu atât prana, energia vitală, circulă mai ușor pe meridianele energetice. De asemenea, flexibilitatea crescută îmbunătățește circulația sanguină, fluxul limfatic și absorbția nutrienților.

Pentru a-ți spori rapid flexibilitatea, poți consuma alimente care au capacitatea de a crește flexibilitatea – Iată ce alimente au această capacitate!

  1. Fructele – yoghinii consideră fructele ca fiind alimentele ideale pentru susținerea practicii yoga. Potrivit principiilor ayurvedice, cel mai bine e să consumăm fructele foarte coapte, în plin sezon. Aceste fructe sunt ușor de digerat și se transformă rapid în nutreinți valoroși. Ele pot fi consumate asezonate cu scorțișoară, nucșoară, anason, fenel, vanilie sau ghimbir.

  2. Semințele de susan – tonic pentru mușchi și oase, semințele de susan sunt bogate în calciu, dar sunt și extrem de ușor de digerat.

         Tahini, pasta de susan, este adesea folosit în bucătăria indiană și sporește flexibilitatea corporală.

  1. Ghimbirul – plantă medicinală renumită, ghimbirul sporește și el flexibilitatea așa că este un aliment favorit al yoghinilor. Acesta are proprietăți antiinflamatorii, antireumatice și digestive.

         Pentru rezultate rapide e indicat să se consume infuzie de ghimbir ras, servită cu zeamă de lamâie, în fiecare zi.

  1. Turmericul – acesta ajută la întinderea mușchilor și a ligementelor, dar și la repararea țesuturilor accidentate. Pentru că are capacitatea de a îmbunătăți circulația sanguină, turmericul ajută la reducerea durerilor articulare.

  2. Legumele – siliciul asigură țesuturi sănătoase și flexibile, iar multe dintre legumele consumate au un conținut ridicat în siliciu. Printre acestea se află: spanacul, varza, castraveții, fasolea verde, boabele de muștar, precum și sparanghelul.

 

* Dacă ești interesat de practica yoga, pe 11 decembrie SEVA organizează un workshop de hatha yoga, meditație și satsang. Iată care este structura acestuia:

Când: 11 decembrie, 10 - 14

Unde: Hotel Ramada

Tarif: 90 RON

Instructor: Val Voicu (link)

 "Este imposibil să descoperim toate cauzele care s-au unit şi au dus la un anumit efect, care apare în mintea noastră ca gând, intenţie, emoţie, percepţie sau alte conţinuturi ale conştiinţei. Uneori, oamenii se străduiesc să se înţeleagă pe sine, considerând că personalitatea lor prezentă este asociată cu influenţele din copilărie. „Poate că eu sunt aşa pentru că părinţii mei m-au crescut în acest fel.” Din punctul de vedere al ştiinţei spirituale este parţial adevărat. Dar în momentul naşterii noi nu am fost o pagină albă, şi nici părinţii noştri nu au fost astfel. Fiecare vine în lume cu miliarde de influenţe karmice, din care unele devin evidente în personalitatea tânărului sau chiar a copilului, iar altele apar pe parcursul vieţii. Dar nici părinţii şi nici bunicii sau străbunicii noştri nu au fost lipsiţi de influenţe karmice – încât lanţul acesta al influenţei existenţelor trecute este evident şi inevitabil."

Program workshop:

Ora 10:

·Meditație

·Sesiune de pranayama/ respirație completă & asane

Ora 11:30 – PAUZĂ

Ora 12:

·Satsang: Noțiunea de Sfânt Perfect

·Paralele cu alte Căi spirituale/ religii

·Despre atașament versus iubire & karma

·Întrebări și răspunsuri, discuții libere

Pentru înscrieri trimiteți mail la hathayogaseva@gmail.com

Comenteaza cu Facebook