Recomandare Yogasat: Meniu vegetarian de Crăciun 2023 | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti Skip to main content
Craciun 2023

Pentru o masă de Crăciun cu preparate vegetariene, vă propunem următorul meniu.

 

Măsline prăjite, umplute cu feta

Image

Ingrediente:

  • 100g pesmet auriu
  • 4 boabe de ienupăr zdrobite
  • 160g măsline umplute cu feta
  • 3 linguri făină simplă
  • 300 ml ulei vegetal
  • 100g maioneză vegetala
  • 1 linguriță suc de lămâie

Mod de preparare: Se dau măslinele umplute cu feta prin pesmet și se prăjesc 1-2 minute în uleiul încins într-o tigaie, la 180 grade C, până când devin aurii.

Se scurg pe hârtie de bucătărie și se lasă la răcit câteva minute pentru că vor fi foarte fierbinți în interior.

 

Foietaj cu spanac, nuci și afine

Image

Ingrediente:

Spanac - 300 g

tofu moale - 300 g

nucșoară măcinată - 1/2 linguriță

căței de usturoi - 2

frunze de rozmarin tocate - 2 linguri

gem de afine - 2 linguri

coajă de lămâie - 1 lingură

suc de lămâie - 1/4 cană

merișoare uscate - 1 cană

năut conservat, scurs - 1/2 cană

semințe de pin prăjite - 1/4 cană

sare după gust

Piper, după gust

Foi de plăcintă – 8 foi

Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200°C (180°C cu ventilator). Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Se pun într-un castron mare spanacul, tofu, nucșoara, usturoiul, rozmarinul, merișoarele, coaja și sucul de lămâie și se amestecă până se omogenizează. Se adaugă năutul și se condimentează cu sare și piper. Așezați foile de plăcintă în tava, unsă în prealabil cu ulei. Întindeți umplutura în mijlocul foii de plăcintă, se împăturește formând un cerc. Se unge cu ulei și se coace timp de 20 de minute sau până devin aurii. Se servește cald și se ornează cu gem de afine.

Cheesecake Biscoff

Image

Acest cheesecake Biscoff este bogat și cremos și are nevoie de puține ingrediente pentru a fi preparat! Nu necesită coacere, este un desert simplu, elegant, ușor de preparat

Ingrediente

Pentru crustă:

250 grame biscuiți speculoos (cu scorțișoară) zdrobiți, 6 linguri de unt topit

Pentru umplutură

2 1/2 cești cremă de brânză  

1/4 cană zahăr superfin

1 cană de Pasta tartinabilă cu biscuiți speculoos

1 1/4 cană smântână grasă

Pentru glazura

1/2 cană Pasta tartinabilă cu biscuiți speculoos topită

1/4 cană biscuiți speculoos zdrobiți

Mod de preparare:

Se tapetează o formă de tort cu diametrul de 20 cm și se lasă deoparte.

Într-un castron, se amestecă biscuiții zdrobiți cu untul topit până se omogenizează, ca o cocă densă. Se transferă în tava tapetata și se formează prin apăsare cu o lingură, crusta tortului. 

Într-un castron mare, se adăugă crema de brânză, pasta tartinabilă cu biscuiți speculoos, cu zahărul și se amestecă până amestecul devine omogen și pufos. Se adaugă smântână și se amestecă până când compoziția se îngroașă. Se toarnă umplutura peste crustă și se lasă la frigider peste noapte.

A doua zi se topește jumătate de cană de pasta din biscuiți speculoos și se toarnă deasupra cheesecake-ului. Se presară marginile cu biscuiți zdrobiți și se lasă la frigider pentru încă 30 de minute, apoi se poate servi.

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook