Despre Arhangheli: Gabriel Skip to main content
Despre Arhangheli: Gabriel

Gabriel – numele acestuia semnifică “Puterea lui Dumnezeu”. Este arhanghelul lui YESOD, care corespunde sferei de forță a Lunii, a ierarhiei Îngeri, a elementului Apă și al direcției Vest.

Este o Putere Angelică a reînvierii, a compasiunii, a speranței, a revelației Divine, a darurilor Divine, purității, intuiției, clarviziunii și călătoriilor astrale, protector al nașterilor, al mamei și a copiilor, al castității.

Gabriel este mesagerul Divin prin excelență, agentul Bunei Vestiri (care a anunțat atât nașterea lui Iisus Hristos, cât și a pe cea a lui Ioan Botezătorul), cel care aduce vești importante din planurile superioare și ajută la revelarea răspunsurilor, este intermediarul cerurilor către Divin, totodată este patronul poștelor și telecomunicațiilor de orice fel.

În tradiția islamică, Arhanghelul Gabriel este considerat o expresie a Adevărului divin, sub protectia căruia s-a născut Islamul (Mahomed afirma că este Arhanghelul care i-a dictat Coranul vers cu vers).

În tradiția creștină este considerat îngerul păzitor al lui Iisus Cristosul în perioada întrupării sale pe Pamant (El este, spune tradiția, cel care a răsturnat “piatra cea grea” de pe mormântul lui Iisus, Tot el va suna din trâmbița anunțând a Doua Venire și Judecata de Apoi.

Iconografic este reprezentat ca purtând un crin sau, uneori, o ramură de măslin și o trâmbiță.

Citește și:

 

 

*Hatha Yoga SEVA organizeaza Seminarul "Cunostiinte si Energii Arhetipale", in cadrul caruia poti afla mai multe despre arhetipurile angelice. Mai multe informatii gasesti aici.

Comenteaza cu Facebook