Interviu Alina Grecu: “Yoga inseamna conectare” Skip to main content
Interviu Alina Grecu: “Yoga inseamna conectare”

Alina Grecu are o experienta profesionala, ca instructor de fitness, pilates, yoga si antrenor personal, de peste 14 ani. Este instructor Yoga certificat 500h YYTsi 100h Yin Yoga, stiluri predate (Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Yin Yoga). Aflati mai multe despre Alina din interviul pe care l-a oferit in exclusivitate cititorilor Yogasat.

alina grecu

Din copilarie, am facut sport si eram atrasa sa ii motivez si pe cei din jurul meu sa faca miscare, iar din al doilea an de facultate am inceput sa predau clase de aerobic.

Prima data cand am interactionat cu yoga, am mers din curiozitate la o clasa de ashtanga yoga, in 2007.  Recunosc ca m-am panicat putin pentru ca nu intelegeam acele cuvinte, ce le rostea profesoara, cand ne spunea sa facem o miscare, un exercitiu  (a trecut ceva timp, sa aflu apoi ce sunt asanele). Am decis ca nu este pentru mine si m-am intors la aerobicul meu si antrenamentele de fitness, ce ma faceau sa ma simt stapana pe corp si in siguranta.

Am inceput sa fiu atrasa de yoga si sa citesc in 2013, cand viata m-a adus intr-un punct in care mi-am dat seama ca trebuie sa fac ceva cu mine. Toate credintele mele erau naruite, traiam o frica si o drama continua, o voce interioara imi spunea sa fac ceva sa ma eliberez, si asa am inceput sa fac cursuri de dezvoltare personala, iar la finalul lui 2013 am decis ca trebuie sa urmez un curs de yoga. Deoarece imi doream sa inteleg legatura intre ce practicam la sala – asanele – cu ce citisem in carti.

CITESTE Interviu Ionela Patrascu: “Cu fiecare pas facut, yoga ma invata sa ma iubesc mai mult”

Practica asanelor si a respiratiei constiente mi-a educat rabdarea, am gasit placerea in miscarile lente, linistea mintii si a corpului. Ma ajuta sa-mi simt corpul, senzatiile, limitele, mi-a rafinat simturile. Mi-am dorit sa-mi schimb modul de viata si asa am inceput sa traiesc cu principiile din filosofia yoga. Fiecare actiune sa fie condusa de sentimentul de compasiunea si iubire, iar in spatele fiecarei actiuni, fiecarui gand, sa am mereu prezenta intentia sa nu fac rau.


alina grecu

Pana acum, am avut ocazia sa cunosc si sa lucrez cu trei profesori minunati, ce au contribuit la formarea mea ca instructor yoga. In prezent, imi desfasor activitatea in cadrul cluburilor WorldClass. Poate ca, la un moment dat, in calatoriile mele, voi intalni un maestru. Cei mai buni profesori, pentru mine, sunt cei cu care lucrez, interactionez, am multe lectii invatate astfel.

In acest moment, pentru mine, yoga inseamna conectare, conectare cu mine, cu oamenii din jur, vietatile si natura. Spun in acest moment pentru ca de cand am inceput sa practic si apoi sa predau yoga am trecut prin diferite etape si de fiecare data a insemnat altceva, insa fiecare parte din ce a insemnat yoga pentru mine a fost precum o caramida pusa la fundatia structurii mele, din dorinta de a fi o persoana echilibrata, constienta, prezenta.


alina grecu

Incerc sa-mi dedic in fiecare zi un moment de cateva minute de centrare, in care sa meditez sau sa contemplez, apoi consider ca practica yoga nu este doar ceea ce faci pe salteaua de yoga (acele posturi), ci toate actiunile si miscarile constiente fac parte din practica mea yoga. Daca yoga sportiva numim acum practica asanelor, pot spune ca fac yoga sportiva constient. Pentru mine este yoga, nu pot sa fac diferenta, importanta este intentia din spatele fiecarei miscari, actiuni.

CITESTE Interviu Ella Miu: “Yoga m-a ajutat sa ma vindec”

Copiii sunt foarte atrasi de yoga si au capacitatea sa se deconecteze si sa traiasca in prezent mult mai usor decat noi, adultii.

alina grecu

Observ tendinta de a aduce la locul de munca clase de yoga, pentru a ajuta angajatii sa se relaxeze. Am avut ocazia sa lucrez cu cateva grupuri in corporatii. Si desi la inceput o parte din ei veneau cu tot felul de credinte, si erau oarecum stanjeniti sau incordati, la final imi multumeau si imi marturiseau ca nu au mai experimentat asa o relaxare profunda, sau ca au simtit ca pot respira, ca parca s-a ridicat o greutate de pe piept.

Cu siguranta, cu cat oamenii vor invata sa se relaxeze, sa respire constient, sa se detaseze de gandurile limitative, sa invete cum sa traiasca sanatos si sa-si mentina corpul flexibil, mobil, vor fi mai multi oameni multumiti, fericiti iar actiunile lor vor fi, poate, mai noninvazive pentru mediu.


Comenteaza cu Facebook