Meniu festiv vegetarian Skip to main content
Meniu festiv vegetarian

Cu ocazia sarbatorilor, de Revelion sau in zilele aniversare, iata o propunere de meniu festiv pentru vegetarieni.

BAUTURI:

punch pere trandafiri

Punch de pere si trandafiri, fara alcool

Ingrediente:
- 1 litru suc de pere
- 1 pastaie de vanilie
- 1 lingura de zahar brun de trestie
- 4 pastai de cardamom
- cateva feliute de radacina de ghimbir
- 25 ml otet de mere
- ½ lingurita de apa de trandafiri
- 250 ml apa minerala
- optional: cuburi de gheata
- pentru decorare, optional: coacaze rosii, rozmarin, cimbru

Preparare:
Se toarna sucul de pere intr-o oala mare. Se adauga pastaia de vanilie, zaharul, pastaile de cardamom si ghimbirul. Se aduce totul la punctul de fierbere. Apoi, se lasa sa se raceasca si se toarna intr-un vas. Se adauga otetul de mere, apa de trandafiri si apa minerala. Se mixeaza cu gheata sau se adauga cuburi de gheata, optional. Se decoreaza cu coacaze rosii, eventual cu frunze de rozmarin si putin cimbru. 

APERITIV:

branza mirodenii

Branzeturi cu mirodenii

O reteta simpla si rapid de preparat, care este gata de servit in doar 15 minute. Autor: Ruxandra Micu.

Ingrediente:
- 400 g branza ricotta
- 200 g branza feta
- 1 ceapa mica, tocata
- sare de mare, dupa gust
- 4 linguri de patrunjel tocat si 1 lingura de ulei de masline (pentru decorarea cu verde, de exemplu)
- condimente: turmeric, boia dulce, seminte de chimen, seminte de mac, oregano, seminte de susan etc

Preparare:

Intr-un bol mare, se amesteca branza ricotta si cea feta, cu o furculita, pana devin o pasta omogena. Se poate folosi un mixer pentru o mai buna omogenizare. Se fac bilute din pasta de branza. Rezulta cam 25-35 bilute. Se decoreaza cu mirodenii. Se servesc cu crackers, biscuiti sarati sau paine prajita.

FELUL INTAI 

SUPA CREMA DE DOVLEAC SI GHIMBIR, CU SIROP DE ARTAR

supa crema dovleac ghimbir

FELUL DOI

RETETA DELICIOASA DE QUESADILLA VEGETARIANA

quesadilla vegetariana

DESERT

Tort raw vegan cu crema de cocos

Ingrediente:

Blat:
- 2 cani de migdale crude, hidratate peste noapte
- 1 cana de curmale
- un varf de cutit de sare

Crema:
- 3 cani de nuci de macadamia crude, hidratate
- 1 ½ lingura de extract lichid de vanilie
- ½ lamaie, proaspat stoarsa
- 1 cana de apa plata
- 1 varf de cutit de sare
- sirop de agave pentru gust
- 2 linguri de ulei de cocos

tort cocos

Preparare:
Se mixeaza migdalele in robotul de bucatarie, pana devin o pasta omogena, asemanatoare compozitiei unui blat. Se adauga curmalele si sare si se mixeaza din nou. Se formeaza o bila din compozitia rezultate. Se asaza intr-o forma de inel pentru torturi. Se preseaza bine.

Se mixeaza din nou, la robotul de bucatarie, nucile macadamia, se adauga apa si lamaia, extractul de vanilie, uleiul de cocos, sare si sirop de agave. Crema rezultata se asaza peste blat, in forma de inel. Se lasa la frigider timp de 2 ore. Apoi, se scoate tortul din inel si se decoreaza cu fructe (afine, zmeura, capsuni) si/sau cu multa frisca vegetala, bomboane aurii, argintii.

Pofta buna, sarbatori si aniversari fericite!

Comenteaza cu Facebook