Studiile demonstrează că yoga poate ajuta la gestionarea anxietății Skip to main content
femeie-yoga-rasarit-plaza

Tulburările de anxietate reprezintă un termen general pentru un grup de tulburări de sănătate mintală caracterizate prin sentimente de frică și anxietate. Acestea includ tulburarea de anxietate generalizată, tulburarea de panică, tulburarea de anxietate socială, fobiile, tulburarea de stres posttraumatic și tulburarea obsesiv-compulsivă .

Vezi aici gama de uleiuri esențiale YogasatShop.ro

În 2015, proporția estimată a populației globale cu tulburări de anxietate a fost de 3,6 la sută, reprezentând 264 de milioane de persoane. Afecțiunea este mai frecventă la femei decât la bărbați, iar numărul persoanelor cu tulburare a crescut cu 14,9% din 2005 până în 2015. Yoga oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate. În primul rând, ajută la îmbunătățirea bunăstării generale prin ameliorarea stresului și îmbunătățirea sănătății mintale, a echilibrului și a somnului. Aceasta ajută, de asemenea, la reducerea durerilor lombare, dureri de gat, si simptomele menopauzei.

Image
femeie-asana-yoga

Pentru persoanele cu anxietate și simptome depresive, yoga poate ajuta la gestionarea simptomelor legate de situații dificile de viață.

Citește și: Sadhguru explica de ce apare depresia

O echipa de la Școala de Medicină Grossman din NYU și-a propus să evalueze dacă yoga, în special Kundalini (posturi, exerciții de relaxare, tehnici de respirație, meditație și teoria yoga) și terapie cognitiv-comportamentală (CBT) pentru GAD sunt mai eficiente decât o tehnica numită gestionarea stresului.

Participanții la studiu au fost recrutați din centre academice de specialitate din decembrie 2013, evaluarea încheindu-se în octombrie 2019.

Studiul a implicat 226 de bărbați și femei cu anxietate generalizată, care au fost repartizați aleatoriu în trei grupuri - CBT, yoga Kundalini sau educație pentru gestionarea stresului. De acolo, echipa a stabilit dacă yoga este o alternativă de tratament mai bună. Au descoperit că după trei luni, atât TCC cât și yoga au fost mai eficiente pentru anxietate decât gestionarea stresului.

Citește și: Cum stimulezi productia de dopamina in mod natural

„Tulburarea de anxietate generalizată este o afecțiune predominantă, însă mulți nu sunt dispuși sau nu pot accesa tratamente bazate pe dovezi. Constatările noastre demonstrează că yoga, care este sigură și disponibilă pe scară largă, poate îmbunătăți simptomele pentru unii oameni cu această tulburare și ar putea fi un instrument valoros într-un plan general de tratament.” dr. Naomi M. Simon, profesor in cadrul Departamentului de Psihiatrie de la NYU Langone Health.

Sursă: https://www.news-medical.net/

www.YogasatShop.ro - sursa ta de inspiratie în practică 

Comenteaza cu Facebook