Meniu vegan de Crăciun. Delicios și rapid Skip to main content
meniu-vegan-craciun

Ești vegan sau vrei să încerci ceva nou?Acest meniu de Crăciun va bucura cu siguranța papilele gustative ale întregii familii.

Image
Mini-Quiches-vegan-spanac

Mini Quiches vegan cu spanac

Ingrediente

  • 15 mini foitaj
  • 250 g. tofu extra ferm
  • 1 lingură. lapte de soia sau de migdale neîndulcit fără aromă
  • 1 linguriță. sos de soia
  • 1 lingură drojdie inactivă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 ceapa medie tăiată cubulețe
  • 3 căței de usturoi tocați
  • 2 căni de spanac feliate subțire
  • 2 cepe verzi tocat mărunt
  • Un vârf de cuțit de sare
  • o cantitate generoasă de piper negru

Mod de preparare

Așezați tofu, lapte, sos de soia și drojdia în robotul de bucătărie și amestecați până când se formează o pastă netedă și groasă.

Preîncălziți cuptorul la 160 grade. Aranjați foitajul pe foaia de copt.

Încălziți uleiul în tigaie medie la foc mediu. Se adaugă ceapa și se sotează până se înmoaie, aproximativ cinci minute.

Adăugați usturoiul și spanacul și continuați să sotați, aproximativ încă un minut.

Adăugați un amestec de tofu și ciuperci și reduceți căldura la minim. Gătiți, amestecând frecvent, până când intofu se înmoaie și totul se omogenizează uniform.

Image

Tradiții vechi - legume dulci acrișoare

Ingrediente:

Sfeclă dulce acrișoară

  • 500g oțet de mere
  • 200g de apă
  • 1 sfeclă roșie, curățată și feliată subțire
  • 1 sfeclă Chioggia, curățată și feliată subțire

Morcovi infuzați

  • 300g oțet de vin alb
  • 200g zahăr
  • 400g de apă
  • 20g de flori de gălbenele, uscate
  • 8 morcovi baby, 4 morcovi galbeni și 4 morcovi mov, decojiți

Chipsuri de Amaranth

  • 100g boabe de amarant
  • 1,5l ulei vegetal, pentru prăjit
  • sare

Cremă de lapte

  • 1l lapte
  • 5 picături de cheag lichid
  • 1g de acid lactic
  • Ulei de semințe de dovleac
  • 500ml ulei de semințe de dovleac
  • 5g de gheață

Pentru servit:

  • 1 dovlecel , feliat
  • 1 buchet de ridiche, aproximativ 4 ridichi, feliate
  • 1 țelină mică, feliată subțire
  • 4 semințe de ridiche, păstăi păstrate întregi
  • floare de măr, pentru a ornat

Mod de preparare:

  1. Începeți prin prepararea sfeclei roșii. Combinați oțetul de mere și apa într-o tigaie, aduceți la fierbere apoi scoateți-l de pe foc și lăsați-l să se răcească. Adăugați feliile de sfeclă roșie și lăsați la marinat 24 de ore
  2. Pentru morcovii infuzați adăugați oțetul de vin alb, zahărul și apa într-o tigaie și aduceți la fierbere. Adăugați florile de gălbenele în tigaie și lăsați amestecul să se răcească înainte de a adăuga morcovii, apoi se lasă la marinat 24 de ore
  3. În timp ce legumele se marinează, faceți chipsuri de amarant. Așezați boabele într-o tigaie și acoperiți-le cu apă, apoi aduceți-le la foc mic și fierbeți timp de 1 oră și 30 de minute până când sunt foarte fragede.
  4. Întindeți boabele fierte într-un strat subțire și puneți-le într-un deshidratator timp de 12 ore la 55 ° C pentru a se usca complet.
  5. Între timp, preîncălziți o cratiță cu apă 30 ° C pentru bain marie.
  6. Adăugați laptele, cheagul lichid și acidul lactic într-o pungă vid și sigilați. Gătiți în baie de apa timp de 12 ore.
  7. Se toarnă uleiul din semințe de dovleac într-o tigaie mare și se încălzește până ajunge la 60 ° C. Scoateți tigaia de pe foc și amestecați gheața pentru a o emulsiona ușor. Se lasă să se răcească complet, apoi se decantează într-o sticlă sau un recipient cu capac și se păstrează până când sunt gata de servit.
  8. Când sunteți gata de servire, preîncălziți baia de apă la 90 ° C
  9. Transferați sfecla roșie marinată într-o pungă vid și morcovii în alta și sigilați. Așezați dovlecelul, ridichile și țelina în pungi separate și sigilați, apoi puneți fiecare pungă în baia de apă și gătiți timp de 10 minute. Scoateți pungile din baia de apă și reîmprospătați rapid în apă cu gheață.
  10. Preîncălziți friteuza la 180 ° C cu 1,5l ulei vegetal, pentru prăjit
  11. Se rupe foaia de amarant uscat în bucăți și se prăjește timp de 1 minut până se umflă și devine aurie. Scoateți-o din friteuză și lăsați-o să se scurgă pe hârtie de bucătărie, condimentând cu puțină sare.
  12. Transferați crema de lapte din punga într-un blender, îndepărtând orice spumă care a apărut la suprafață. Adaugă cateva linguri de cremă pe fiecare farfurie de servire.
  13. Pentru a servi, adunați movile de legume peste crema de lapte, asigurând o distribuție uniformă a fiecărei legume. Împrăștiați chipsurile de amarant peste salată, urmate de o stropire de ulei din semințe de dovleac. Se ornează cu floarea de măr și păstăile de semințe de ridiche.
Image
prajitura-turta-dulce

Prajitură cu turtă dulce cu cremă de cocos cu scorțișoară și arțar

Ingrediente

Pentru prăjitura de turtă dulce vegan:

  • 3/4 cană + 1 lingură (100 g) făină universală simplă
  • 1/2 cană (100 g) zahăr brun deschis
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1 linguriță de ghimbir măcinat
  • 1/4 linguriță cuișoare măcinate
  • 1/4 linguriță de ienibahar măcinat
  • Un vârf de cuțit de sare
  • 1/3 cană + 1 lingură (90 ml) de lapte vegan (cum ar fi lapte de migdale, soia, ovăz sau orez)
  • 1/8 ceașcă + 1 lingură (80 g) melasă
  • 1 lingură suc de lămâie

Pentru cremă de cocos cu scorțișoară și arțar:

  • 2 cești (500 g) crema de cocos
  • 5 - 6 linguri sirop de arțar
  • 1 - 2 lingurițe de scorțișoară măcinată

De asemenea, veți avea nevoie de:

  • 1 cană (200 g) cremă de cocos
  • 1 - 2 linguri zahăr pudră / glazură
  • ~ 1/2 ceașcă de sos de sos de caramel vegan

Decorațiuni la alegere, cum ar fi fursecuri vegetariene din turtă dulce

Mod de preparare.

Pentru tortul de turtă dulce vegan:

Preîncălziți cuptorul la 180 ºC și tapetați o formă de copt pătrată de 8 inci cu hârtie de copt.

Într-un castron, cernem împreună ingredientele uscate - făină, zahăr brun, praf de copt, bicarbonat de sodiu, condimente și sare.

Adăugați laptele, melasa și sucul de lămâie și amestecați până obțineți un aluat neted, fără aglomerări de făină.

Se transferă în forma de copt căptușită, se netezesc partea superioară și se coace la 180 ºC timp de aproximativ 30 de minute sau până când o scobitoare introdusă iese curată.

Lăsați să se răcească complet, apoi tăiați în pătrate de aproximativ 1 cm.

Pentru cremă de cocos cu scorțișoară și sirop de arțar:

Se amestecă cremă de cocos, sirop de arțar și scorțișoară împreună, până se distribuie uniform și se omogenizează.

Asamblare:

Bateți crema de nucă de cocos cu zahăr pudră / glazură până se formează vârfuri moi.

Folosind fie pahare mai mici (așa cum se vede în fotografiile de mai sus), fie un vas de sticlă mai mare, acoperiți împreună prăjitura de turtă dulce, scorțișoară și sirop de arțar, crema și sosul de caramel.

Puneți o parte din crema de nucă de cocos bătută deasupra și terminați cu decorațiuni la alegere.

Notă: : Puteți obține cremă de nucă de cocos punând lapte de nucă de cocos (tipul unei cutii, cu un conținut ridicat de nucă de cocos și fără prea mulți stabilizatori / conservanți) în frigider pentru câteva ore - fără să se agite! Laptele de cocos se va separa în cremă de nucă de cocos (de care veți avea nevoie în această rețetă) și apă de nucă de cocos (care este excelentă în smoothie-uri).

Image
cozonac-raw-vegan

Cozonac raw vegan

Indrediente

Pentru blat:

  • 300 g fulgi de ovăz
  • 200 g curmale
  • 50 g smochine

Pentru cremă:

  • 200 g nuci
  • 100 g sirop de arțar sau miere
  • 30 g cacao crudă
  • 50 ml suc de portocale
  • 0.5 linguriță scorțișoară

Decor:

  • 25 g stafide
  • 10 g cacao crudă

Mod de preparare:

Pregătire anterioară: Nucile se spală în jet de apă puternic şi se lasă în apă, la hidratat, minimum 2 ore sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în reţetă, se clătesc foarte bine în mai multe ape. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte. Curmalele şi smochinele se lasă la hidratat în apă, tot 2 ore. Apa în care s-au hidratat nu se aruncă, ci se foloseşte pentru a prepara gemul necesar la cozonac.

Se mixează fulgii de ovăz până ce se transformă în făină, apoi îi transferăm într-un vas.

Se mixează curmalele, smochinele şi apa în care au stat la hidratat până ce compoziţia se transformă într-un gem.

Se toarnă gemul peste făina de ovăz, se amestecă bine şi se frământă până capătă consistenţa unui aluat. Se lasă în aşteptare la temperatura camerei până se prepară crema.

Se mixează toate ingredientele pentru cremă: nucile, mierea sau siropul de agave, cacaoa, sucul de portocale şi scorţişoara.

Se întinde aluatul pe o folie alimentară, adăugăm crema peste şi apoi presărăm câteva stafide întregi.

Se rulează cozonacul ajutându-ne de folia alimentară, se presară cacao peste el cu ajutorul unei site mici. Se înfoliază cozonacul şi se rulează bine capetele, astfel încât să nu se desfacă.

Se lasă la congelator cel puţin 2 ore.

Se păstrează la congelator timp de 1 lună sau 4-5 zile în frigider.

Poftă bună!

www.YogasatShop.ro - sursa ta de inspirație în practică 

Comenteaza cu Facebook