"Buddha Boy", băiatul de 15 ani care a meditat 10 luni încontinuu Skip to main content
"Buddha Boy", băiatul de 15 ani care a meditat 10 luni încontinuu

Ram Bahadur Bomjon, cunoscut în întreaga lume sub denumirea de Buddha boy, a atras atenția întregii lumi în anul 2005, cu capacitățile sale paranormale, pe când avea doar 15 ani.

Pe 15 mai 2005, Bomjon s-a așezat sub un copac și a început să mediteze. Băiatul de origine nepaleză s-a oprit 10 luni mai târziu. În toată această perioadă, Bomjon nu a consumat apă sau mâncare, fapt ce a stârnit controverse în întreaga lume. O mulțime de curioși, dar și numeroase echipaje de reporteri au mers în Nepal pentru a-l filma pe adolescent stând nemișcat și meditând fără întrerupere, zi și noapte.

O echipă de reporteri de la postul de televiziune Discovery a mers la fața locului, pentru a filma un documentar pe baza poveștii tânărului Bomjon. Întrucât oamenii nu pot rezista fără apă mai mult de 3-4 zile, cameramanii de la Discovery l-au filmat preț de 96 de ore fără oprire și concluzia a fost cât se poate de șocantă pentru oamenii de știință: Bomjon nu se hidratează și nici nu se hrănește pe ascuns.

O altă dovadă a capacităților impresionante a lui Bomjon constă în faptul că, deși pe timpul nopții temperaturile în pădurea nepaleză scădeau considerabil, el nu intra în hipotermie întrucât folosea tehnici specifice care îi creșteau temperatura corpului.

Un membru al echipei de filmare s-a arătat șocat de modul în care Ram Bomjon a sfidat știința modernă și a rămas în viață după atâtea luni de meditație.

În primă fază, tânărul în vârstă de 15 ani a declarat că va medita preț de 6 ani, însă după 10 luni a dispărut subit, peste noapte. Oamenii au crezut că a fost răpit, însă la revenirea sa, tânărul a dezvăluit că a simțit nevoia să pătrundă mai adânc în junglă pentru a-și continua meditația întrucât faptul că devenise un obiectiv turistic îl deranja liniștea.

Pe parcursul celor 10 luni, nu s-au observat semne de deshidratare sau de slăbiciune pe chipul lui Bomjon.

Ram Bahadur Bomjon a primit denumirea de Buddha Boy întrucât oamenii au considerat că este reîncarnarea celui mai puternic lider spiritual indian. Tânărul a ținut să menționeze că nu este întruparea lui Buddha, ci pur și simplu meditația este responsabilă pentru capacitățile sale deosebite.

Poți vedea aici documentarul realizat de către cei de la Discovery.

Buddho Boy

Comenteaza cu Facebook