Inginerul Valeriu Popa, misticul român cu puteri tămăduitoare | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti Skip to main content
Valeriu Popa

Trebuie să acceptăm că suntem creați din energie, aflată în două stări: starea fizică, pipăibilă și cea bioenergetică, demonstrabilă mâine, proces care a început deja. Mâine când știința va adânci cunoașterea omului, se va explica ceea ce eu, astăzi, încerc să fac prin ceea ce sunt: un receptor foarte sensibil al bioenergeticii dumneavoastră”.” - Valeriu Popa 

Valeriu Popa (1924 -1997) a fost un fenomen, un vindecător, adept al terapiei naturiste, un energoterapeut, care a salvat multe vieți, redând oamenilor credința și bucuria de a trăi, deschiderea pentru autocunoaștere prin cunoaștere. Avea o curiozitate înnăscută pentru cercetarea științelor oculte.

Datorită capacităților sale de clarviziune reușea să identifice afecțiunile până la cauzele lor karmice, reușind să vindece boli pe care medicina le considera incurabile. Cei care l-au cunoscut spuneau că doar printr-o simplă privire știa bolile trecute, prezente, dar și cele viitoare ale celui pe care îl examina până în cele mai ascunse unghere ale sufletului, făcându-l să-și conștientizeze problemele și cauzele lor, declanșând astfel în el vindecările sufletești.

Țineți minte! Tot ceea ce facem, de la gând, privire, gest, vorbă, faptă, se înregistrează undeva, în finitul care ne înconjoară și când plecăm din viață ne întâlnim cu noi, fiind direct răspunzători pentru tot ceea ce am făcut.   

Citește și: ce-sunt-înregistrările-akashice  

Oferea oricui avea nevoie ajutor dezinteresat și gratuit. „Eu nu fac nimic. Sunt un semen și un contemporan de-al vostru care a învățat de la Natură și de la Divinitate niște lucruri pe care vi le transmit, mai departe, vouă. Sunt doar un constatator, un inițiator și un îndrumător. Mi-am pus mâna pe tine și tu îți spui prin mine ce afecțiuni ai, de ce le ai și ce poți face ca să te însănătoșești. Unele lucruri pe care ți le spun nici nu le cunoști despre tine, dar acea parte din tine care te conduce, îngerul tău păzitor, știe despre afecțiunea pe care o ai. Iar el mi-a spus mie, pe o cale încă necunoscută, și eu ți-am transmis ție. Eu nu ghicesc nimic. La fel se întâmplă când am în fața ochilor fotografia celui pe care îl diagnostichez. Este o legătură între mine și cel din poză. Cum fac? Se va explica științific în anii care urmează.”

Inițial, conducătorii comuniștii au aprobat tacit activitatea sa, pentru că îi trata și pe ei, avertizându-i asupra unor boli pe care le aveau. Ulterior, a rămas fără loc de munca, fără casă, după ce a aderat la mișcarea Meditația Transcendentală, în urma căreia au avut de suferit mulți intelectuali de marcă ai vremii.

Terapiile lui Valeriu Popa erau neconvenționale, dar aveau rezultate. Spunea mereu ”Spiritul depinde de carcasă, dar carcasa, adică organismul, și terminalele lui, ochi, gură, urechi etc. trebuie protejate. Protejați-vă organismul și dacă el are vreo nevoie, nu-l refuzați. Nu amânați somnul, nu amânați odihna sau mesele zilnice”.

Vindecările miraculoase realizate de Valeriu Popa se bazau pe teoria conform căreia consumul produselor din carne, a prăjelilor și a grăsimilor intoxică sângele care devine murdar și se îngroașă, fiind cauza principală a declanșării bolilor și a deceselor.  

A fost promotorul postului cu apă distilată sub supravegherea unui specialist. “Metoda mea e grea. E foarte grea. Apoi, autovindecarea durează 7 ani în cazuri foarte grave, când ea mai este posibilă. Uneori e prea târziu. Atunci te ajut să mori ușor. O carte despre regimuri nu pot să scriu. Ele nu se potrivesc tuturor. Fiecare individ este un unicat din punct de vedere energetic. Fiecăruia dintre pacienți îi corespunde un regim la un moment dat. La aproximativ 40-50 de zile, au loc transformări în organismul pacientului, vibrația i se modifică și are nevoie de un alt regim care să fie compatibil cu noile cerințe ale trupului său, în funcție de stadiul de evoluție al autovindecarii. Vine la mine, pun mana pe el și știu ce regim să-i dau în continuare, sau vorbesc cu el la telefon si îl îndrum mai departe. De aceea nu pot scrie o carte despre regimurile mele, caci ele nu pot fi urmate oricum, fără o îndrumare riguroasă.”    

După Revoluție, Valeriu Popa a scris multe cărți pe teme esoterice sau de terapie naturistă. A fost interesat de științele adiacente vindecării naturiste și spirituale, precum medicina holistică, diagnosticare pe baza modificărilor din aura umană, dar și de științele esoterice din Tibet, de reîncarnare și telepatie.

„O rugăciune, dacă vrei, o poți face și acasă, și pe drum, dar ea este foarte puternică când se face colectiv, pentru că rugăciunea ta se unește atunci cu a altora și penetrează straturile grosiere care înconjoară Pământul, ajungând în zonele cu vibrații fine, diafane, acolo unde ființele de lumină le primesc și, în numele iubirii Mântuitorului nostru, caută să ne ajute.”

A murit în 1997, tocmai când științele vindecării naturiste începuseră să fie înțelese și să se răspândească.

Viața sa a fost dedicată în întregime autovindecării oamenilor, învățându-i că încălcarea legilor naturale care ne guvernează existența, duce invariabil la boală. Ne-a reamintit cum este să trăiești în echilibru, ce înseamnă nutriția curată și că toate dezechilibrele vin din interior.  

"Căutați ca prin viața pe care o duceți, să trăiți cât mai aproape de perfecțiune, folosindu-vă de ambele căi de cunoaștere: Știința și Credința! Prin credință la știință și prin știință la credință!”

Surse:  Valeriu Popa îndrumător al cunoașterii prin știință si credință - Ovidiu Harbada,

Arta vindecării învățată de la Valeriu Popa – Sanda Stefan

Valeriu Popa vindecare prin gandire.de Sanda Stefan/slideshare.net

 

 

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook