Ce sunt inregistrarile akashice? Skip to main content
Ce sunt inregistrarile akashice?

Inregistrarile akashice sau akashic records, in engleza, reprezinta denumirea unei “biblioteci” de informatii mistice si mai mult decat atat. Akasha inseamna, in sanscrita, cer, eter sau spatiu. Spatiu, in sens care depaseste conceptul de spatiu cosmic. Inregistrarile akashice contin toata cunoasterea, toata experienta si istoria, tot codul Creatiei.

In curentul New Age, este des intalnit conceptul de inregistrari akashice. Misticii povestesc despre acesta, in urma unor stari de revelatie, insa oamenii sunt sceptici si pun pe seama unor tulburari psihice astfel de stari “alterate” de constiinta.

In hinduism, akasha reprezinta principiul primordial al Creatiei, din care deriva cele patru elemente materiale (apa, foc, pamant, aer), din care rezulta cele cinci simturi umane. Prima oara, akasha a fost mentionata in cele mai vechi scrieri pamantesti, in colectia Vedanta. Akasha este considerata un fel de ADN al Creatiei, cu toate codurile posibile.

CITESTE Cele 5 tattva: semnificatie si rol

Insa, in Vedanta nu exista termenul de inregistrari akashice. Se vorbeste despre o fiinta care a tinut si va tine, cat exista timpul, inregistrarile a tot ce se intampla. Importanta acestor inregistrari este ca oricine sa poata verifica, prin acces direct, adevarul despre orice. Astfel, este asigurata sansa, pentru oricine, de a accesa adevarul, cunoasterea si de a evolua astfel catre perfectiune.

Akasha mai este numita Minte Cosmica sau Constiinta Universala, campul care unifica tot ce exista. Toate gandurile si toate experientele sunt stocate in Akasha.

Filosoful si antropologul Rudolf Steiner a fost unul dintre primii oameni de stiinta care au vorbit despre inregistrarile akashice. Steiner sustinea ca clarvazatorii pot avea acces la aceste inregistrari, la aceasta sursa unica si primordiala de cunoastere.

In aceeasi perioada, la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX, a trait renumitul Edgar Cayce, mistic american, crestin. El a devenit faimos datorita prezicerilor sale. Intra intr-o stare de transa, in care accesa o cunoastere superioara celei limitate, rationale. A facut profetii care s-au adeverit si avea abilitati certificate de medium, putand comunica in stare de chanelling.

Dr. Wesley H. Ketchum a lucrat cu Edgar Cayce si l-a studiat. Edgar nu intra in legatura cu o entitate, ci cu o sursa de cunoastere, de unde facea asa-numitele “citiri”. Ketchum declara: "Subconstientul lui Cayce este in legatura directa cu toate celelalte minti subconstiente si poate interpreta, prin mintea sa obiectiva, si poate impartasi impresii primite de la alte minti obiective, culegand astfel toata cunoașterea dobandita de infinite milioane de minti subconstiente".

In cartea “Legea lui Unu”, care descrie experiente de chanelling, de spiritism, se lanseaza intrebarea de unde a primit Edgar Cayce informatiile. Omul folosit ca medium a dat urmatorul raspuns: “Infinitul Inteligent este adus in domeniul energiei inteligente de la a opta densitate sau octava. Acel complex vibrator sonor, numit Edgar, a folosit aceasta poarta de acces pentru a vizualiza prezentul, care nu este continuumul trait, ci potentialul complex social de memorie al acestei sfere planetare. Termenul folosit de voi pentru acesta sunt "Inregistrarile Akashice" sau "Coridorul Inregistrarilor".

CITESTE Ce este citta si cum ne saboteaza pe parcursul evolutiei spirituale

Miscarea teozofica din secolul al XIX-lea a inclus termenul de biblioteca aetherica, referindu-se la inregistrarile akashice. Akasha insumeaza toate experientele constiintei, in toate realitatile existente. Toate formele de existenta contribuie si au acces la inregistrarile akashice.

Dr.Michael Newton, decedat in 2016, a fost un hipnoterapeut care a scris despre experienta sufletului, intre reincarnari. In cartile sale, “Journey of souls” (Calatoria sufletelor) si “Destiny of souls, evidence of life between lives” (Destinul sufletelor, Evidenta vietilor dintre vieti), pomeneste despre akasha, ca fiind “Cartea Vietii”. Dupa moarte si inainte de reincarnare, sufletele merg la o “biblioteca” si privesc pagini din viata pe care urmeaza sa si-o asume. Paginile nu sunt consecutive, pot reprezenta anumite evenimente cheie din acea viata. Sufletul alege viata respectiva ca pe o lectie de care are nevoie pe calea experimentarii sale.

Acelasi lucru este sustinut si de Ishwar Puri, discipol initiat de Great Master, in discursurile sale si in sesiunile de intrebari si raspunsuri. Sufletul, spune el, nu este musai sa fi trait trecutul asociat unei vieti pamantesti sau materiale. Sufletul poate alege o viata, iar acea viata sa aiba deja anexate conditiile, din inregistrari “trecute”.

In crestinism, exista o asa-numita “Carte a Vietii”, mai precis exista o referire la inregistrarea faptelor omului, dupa care va fi el judecat la Judecata de Apoi. In islamism, conceptul de Qadar se refera la “Cartea Decretului” sau Al-Lawh Al-Mahfud, un “dosar” cu evidenta tuturor evenimentelor trecute si viitoare.

 

Comenteaza cu Facebook