5 motive pentru care sa vizitezi Puducherry Skip to main content
5 motive pentru care sa vizitezi Puducherry

Puducherry, cunoscuta pana in anul 2006 sub numele de Pondicherry, este o zona din India devenita cunoscuta turistilor din intreaga lume dupa ce au fost filmate aici scene pentru filmul de succes “Life of Pi”. Pondicherry se numeste acum capitala acestei regiuni.

Iata 5 motive pentru care merita sa vizitezi Puducherry

Regiunea Puducherry este una incarcata cultural, dar si spiritual, asa ca turistii sunt atrasi de orasele si satele din aceasta zona. Multe temple dedicate lui Shiva au fost ridicate in zona Puducherry, in special in timpul Regelui Chola si al imperiului acestuia.

In Puducherry a trait Sri Aurobindo (15.08.1872 – 5.12.1950), filozof, poet, nationalost si guru indian care a sustinut miscarile pentru independenta India. Ashramul Sri Aurobindo este inca functional si poate fi vizitat de catre turisti.

Citeste: JURNAL DE CALATORIE: CU HATHA YOGA SEVA IN INDIA (KASHMIR)

Auroville , o comunitate experimentala inedita, este de asemenea amplasata in aceasta regiune. Fondata in anul 1968 de catre Mirra Alfassa, cunoscuta sub denumirea de Mama, aceasta are scopul de a uni femei si barbati din intreaga lume, care sa traiasca in pace si armonie, lasand la o parte prejudecatile. Scopul Auroville (afla mai multe despre Auroville)este acela de a realiza unitatea umana. Auroville este alcatuit din mai multe temple, biserici, manumente, parcuri si moschei, ceea ce face din aceasta comunitate una de interes pentru turistii din intreaga lume. In mijlocul comunitatii Auroville se afla templul Matrimandir, care a fost conceput de Alfassa ca simbol al raspunsului Divinitatii la aspiratia omului catre perfectiune. Matrimandir este inconjurat de o zona denumita “Zona Pacii”, in care se mentine linistea.

Auroville

Muzeul Pondicherry nu trebuie nici el ratat. Aici vei gasi o colectie impresionanta de sculpturi in piatra si bronz din timpul dinastiilor Pallava si Chola, precum si artefacte descoperite in Arikamedu – un port antic care se afla de 7 km de orasul Pondicherry. Tot aici vei avea ocazia sa vezi si vase de origine romana si greceasca, dar si piese unice din timpul dinastiei Tsung.

Citeste: PARAMAHANSA YOGANANDA, MESAGERUL ORIENTULUI ÎN LUME

Basilica of the Sacred Heart of Jesus din Pondicherry reprezinta o alta atractie turistica care merita vizitata. Aceasta are o arhitectura gotica cu influente orientale, rar intalnita in aceasta zona.

Puducherry

Serenity Beach se afla la 20 de minute de mers cu masina in nordul orasului Pondicherry. Plaja este faimoasa atat pentru barcile multicolore care o impanzesc si cu care turistii se pot plimba, dar si pentru ca valurile mari din aceasta zona permit practicarea surfului.

puducherry

 

*Hatha Yoga SEVA organizeaza, in perioada 27 ianuarie 2018 – 11 februarie 2018, un retreat la Marari Beach, o plaja paradisiaca din sudul Indiei. Se va vizita si zona Puducherry, iar comunitatea Auroville cu templul Matrimandir fac parte din itinerariul calatoriei. Inscrierile se incheie pe 15 noiembrie 2017. Mai sunt 5 locuri disponibile - pentru mai multe informatii, dar si pentru inscrieri intra aici.

Comenteaza cu Facebook