Robert Downey Jr: “Yoga m-a transformat in Iron Man!” Skip to main content
Robert Downey Jr: “Yoga m-a transformat in Iron Man!”

Robert Downey Jr este un actor renumit si indragit pentru rolurile interpretate, in care combina indrazneala unui erou cu umorul. Insa Iron Man (super eroul numit Omul de Fier, cel mai cunoscut rol al sau) nu a fost mereu omul care s-a impus pe marile ecrane.

S-a nascut in 1965 si a crescut intr-un mediu in care consumul de droguri era frecvent. Tatal sau era dependent si l-a influentat si pe Robert sa inceapa cu marijuana, inca de la varsta de 6 ani. Juniorul a debutat in cinematografie alaturi de tatal sau, iar dependenta de droguri a insemnat un motiv in plus al puternicei lor legaturi emotionale.

CITESTE Tom Hanks: “Yoga e cel mai grozav lucru pe care il poti face vreodata”

Robert a devenit dependent de droguri la 8 ani, iar la aproape 20 de ani, consuma regulat. Pe masura ce cariera lui avansa, la fel si adictia sa de droguri. A fost arestat de cateva ori pentru posesie de cocaina si heroina si a petrecut ceva timp in inchisoare.

Nici dupa eliberarea sa, din 2010, nu era reabilitat, dar a decis sa ia masuri si sa actioneze. In 2003 a inceput terapia. A urmat programul de 12 pasi. Prin yoga si meditatie, a reusit sa scape de adictii. De atunci, cariera lui a inflorit, iar Robert a devenit unul dintre super eroii de la Hollywod. Mantra lui este: “Daca eu nu sunt de partea mea, de ce ar fi altcineva?”

CITESTE Will Smith si familia sa practica yoga si invata din scrierile stravechi

Robert Downey Jr lucreaza cu unul dintre cei mai cunoscuti yoghini, Vinnie Marino, instructorul multor vedete, printre care se numara Madonna, Jennifer Aniston, Sting. Experienta lui Robert este relevanta, el chiar a devenit un model, precum eroul pe care il joaca pe ecran, deoarece inspira multi oameni prin stilul sau de viata, prin exemplul sau personal. Admiratorii sai au devenit curiosi cum a reusit actorul sa renunte la o asemenea adictie prin yoga, recastigandu-si echilibrul mental si spiritual.

Downey Jr practica Power Flow yoga cu Marino. Fiecare sesiune, marturiseste el, il ajuta sa simta mai multa pace, sa devina mai calm, sa observe si sa se observe mai bine. “Am observat ca ingrijorarea e ca si rugaciunea pentru ceva ce nu vrei sa se intample.” Yoga a jucat un rol vital in dezvoltarea sa ca om si ca actor. “Yoga m-a transformat in Iron Man!”, ne asigura Robert.

*In septembrie 2019 se deschide Scoala de toamna Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.

 

 

Comenteaza cu Facebook