Tom Hanks: “Yoga e cel mai grozav lucru pe care il poti face vreodata” Skip to main content
Tom Hanks: “Yoga e cel mai grozav lucru pe care il poti face vreodata”

Tom Hanks se numara printre celebritatile si faimoasele vedete care aduc elogii practicii yoga. Are 62 de ani si a fost recompensat cu doua premii Oscar pentru talentul sau. Intr-un interviu acodat mass mediei britanice, indragitul actor a declarat: “Am inceput sa fac yoga, e cel mai grozav lucru pe care il poti face vreodata.”

Tom a apelat la yoga pentru a scapa de durerile cu care se confrunta. El declara ca-i datoreaza forma sa fizica buna rutinei sale matinale zilnice de yoga. Numeste seturile de exercitii “asezari si ridicari glorioase”. Este foarte bucuros ca, dupa o perioada de practica, a scapat de durerile pe care le avea si de disconfortul initial al intinderilor musculare necesare practicii.

CITESTE 5 ASANE CARE VIN DE HAC DURERILOR DE SPATE

Actorul isi alege cu grija cuvintele atunci cand vorbeste despre yoga. Spune ca termenul yoga a ajuns sa aiba anumite conotatii negative si de aceea prefera sa foloseasca chiar alte cuvinte. “Nu vrei sa intri in curentul asta new-age. Nu vrei sa-ti pui colantii de yoga, sa arzi betisoare parfumate si sa pui melodii care imita clopoteii batuti de vant, in timp ce practici. Eu vad asta (practica) ca pe niste asezari si ridicari glorioase, asa obisnuiesc sa vorbesc. Fiindca atunci cand spui: “M-am apucat de yoga”, oamenii incep, automat, sa te intrebe: “Si citesti Siddharta?” Nu, asa ca zic: “Mi-am facut asezarile si ridicarile glorioase azi dimineata”, iar ei cred, dupa aceea, ca esti Buddha sau Dumnezeu!”

tom hanks

Tom Hanks recunoaste ca stie cine este Siddharta, dar nu vrea sa para prea new age-ist. Intelege radacinile spirituale ale practicii. Dar nu vrea sa poarte colanti de yoga si nici sa devina un adept tipic al curentului new age. “Nu mai am dureri si suferinte datorita faptului ca am inceput sa practic yoga”, marturiseste el, iar asta conteaza mult in viata sa si in rutina sa cotidiana.

CITESTE 5 ASANE BENEFICE PENTRU DIABETICI

Celebrul actor isi petrece viata, chiar si aniversarile, in stil minimalist, alaturi de sotia sa, Rita, si cei patru copii. “Cele mai bune petreceri pe care le poti avea... Fiindca la o petrecere mare ai, de obicei, un covor rosu si fotografi - iar asta mi-a ajuns. Asa ca sper sa am copiii in jur, sa ma faca idiot si sa spuna chestii urate despre mine”, rade actorul. “Sa vina cativa prieteni si sa reusesc sa fiu luat in serios de toti cei din jur, intreaga zi, asta e o traditie in familia noastra: cel aniversat e tratat la modul “Azi e ziua mea si o sa ma luati in serios.” Indiferent daca se tin sau nu de promisiune, pe parcursul zilei... Asta nu se intampla, dar mai fac o incercare.”

Tom Hanks a fost diagnosticat cu diabet de tip 2 si se numara printre multe vedete care au ales practica yoga. Poate ca yoga este precum cutia de bomboane de ciocolata din celebrul sau film, Forrest Gump. Cert este ca a facut deja o mare diferenta in viata renumitului actor.

 

Comenteaza cu Facebook