5 asane care vin de hac durerilor de spate | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti Skip to main content
5 asane care vin de hac durerilor de spate

Durerile de spate sunt din ce în ce mai des întâlnite în zilele noastre din cauza orelor petrecute pe scaun, în fața computerului, ori la volan. Ceea ce nu știai este că îți poți vindeca spatele și fără medicamente, practicând yoga – Iată 5 asane care sunt eficiente atunci când vine vorba despre durerile de spate!

Poziția pisicii

1

Palmele, dar și genunchii se lipesc de podea. Inspiră apoi în timp ce ridici capul și te uiți în sus, întinzându-ți bine coloana vertebrală. Apoi, în timpul expirului, arcuiește coloana în sens invers, la fel ca o pisică nervoasă. Repetă mișcările în timp ce inspiri și expiri lent.

Răsuciri ale coloanei

2

Întinde-te pe spate, lipește-ți picioarele, aliniază-ți genunchii cu șoldurile și îndoaie-ți apoi picioarele astfel încât să creezi un unghi de 90 de grade în spatele genunchilor. Mâinile ține-le lipite de sol, având grijă să nu ridici coatele. Apoi, lasă-ți picioarele pe o parte, încercând să te apropii cât mai mult de sol. Adu apoi picioarele din nou pe centru și repetă operațiunea și pe partea cealaltă. Ai grijă ca mișcările să fie făcute lin, în timpul inspirului și al expirului profund.

Abdomene modificate

3

Adoptă aceeași poziție ca la răsucirile coloanei. Ridică-ți apoi ușor pieptul, brațele și capul de pe salteaua de yoga. Ține-ți bărbia în sus pentru a te asigura că mușchii se întind foarte bine. Rulează-ți apoi coloana vertebrală din nou pe saltea.

Alternarea genunchilor la piept

4

Stai întinsă pe spate și îndoaie-ți genunchii. Apoi, prinde-ți cu mâinile un picior, aducând genunchiul la piept. Repetă operațiunea și cu celălalt picior. Nu face mișcările rapid, ci lent, asigurându-te că respiri cât mai lent.

Podul mișcător

5

Stai întinsă pe spate, cu genunchii îndoiți. În timp ce inspiri, arcuiește-ți coloana vertebrală, ridică-ți partea de jos a spatelui de pe saltea, dar nu și ceafa și omoplații, care vor rămâne la sol. Repetă această mișcare de 10 ori, inspirând și expirând lin.

! Dacă sunteți începător, nu practicați yoga fără îndrumarea unui instructor autorizat. Unele asane și respirații pot avea efecte nedorite.

Comenteaza cu Facebook