Cum deosebesti un instructor de yoga adevarat de unul care doar pretinde ca e Skip to main content
Cum deosebesti un instructor de yoga adevarat de unul care doar pretinde ca e

In orice vrei sa excelezi, ai nevoie de un profesor. Asta pentru ca invatacelul nu are uneltele si informatiile pe care profesorul le are, iar acest lucru, alaturi de lipsa de experienta, poate duce la intelegerea eronata a unor concepte esentiale.

In practica yoga, orice incepator are nevoie de indrumare. Insa alegerea profesorului poate fi o provocare pentru oricine. Intrebarea pe care trebuie sa ti-o pui atunci cand iti alegi profesorul este urmatoarea: “Am incredere in acest profesor si ii las in grija trupul si o parte din mintea mea?”. Daca raspunsul este “da”, fara niciun dubiu, atunci acela este profesorul tau.

Citeste: REGULI DE BUNĂ PURTARE PENTRU UN CURS DE YOGA

Un adevarat profesor de yoga trebuie sa intruneasca urmatoarele 3 conditii:

  • Competente profesionale
  • Abilitati de lider
  • Carisma

Asocierea acestor factori nu numai ca permite profesorului sa predea cursantilor, insa ii permite totodata sa ii inspire. Competentele profesionale (vaste cunostinte practice si teoretice din stiinta yoga, bazate pe ani de experienta si nu doar o diploma obtinuta dupa 30 de zile de curs - o scoala de yoga dureaza 5 ani de zile) sunt insa pe primul loc, acestea fiind cele pe care cursantul le cauta, de fapt.

Este foarte placut sa pleci de la un curs de yoga relaxat si cu o energie buna, insa esenta nu este aceasta. De la o sesiune de yoga trebuie sa pleci cu o parte din cunostintele instructorului si cu dorinta de a descoperi si mai mult.

Abilitatile de lider permit instructorului sa conduca o sesiune de yoga, creand o uniune intre cursanti. Carisma vine doar sa completeze tabloul creat.

Un alt aspect important, care merita atentia ta, este consecventa. Daca profesorul tau este consecvent si isi sustine ideile cu fiecare ocazie, atunci stie despre ce vorbeste. Un profesor care are tendinta de a se contrazice sau care se arata “flexibil” in gandire, poate avea probleme in ceea ce priveste intelegerea unor concepte – de aici inconsecventa.

Citeste: AGENDA EVENIMENTE HATHA YOGA SEVA

Profesorul de yoga are datoria de a iti explica lucrurile pe intelesul tau, de a se asigura ca practici corect asanele si de a te ajuta sa meditezi.

Tariful pentru cursul de yoga la care participi nu este neaparat un criteriu dupa care te poti ghida. Important este sa gasesti profesorul potrivit pentru tine.

 

*Vrei sa iti imbunatatesti respiratia? Suferi de rinita sau sinuzita? Vino la workshopul Jala Neti pentru a invata cum sa iti cureti si purifici caile nazale. Mai multe informatii gasesti AICI.

**Vrei sa iti imbunatatesti practica yoga si tehnicile de meditatie? Participa la o Bandhara - o zi intreaga de meditatie intensa si hatha yoga, sub indrumarea unui instructor cu experienta, gata sa iti arate ce sa faci pentru a evolua in practica ta. Mai multe informatii gasesti AICI.

Comenteaza cu Facebook