Cum să NU faci yoga: De la yoga rave până la yoga cabalină | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti Skip to main content
Cum să NU faci yoga: De la yoga rave până la yoga cabalină

Peste Ocean, yoga este mult mai populară decât la noi. Atât de populară încât a căpătat fel și fel de forme, care mai de care mai ridicole. După ce veți citi acest articol, veți constata că al nostru domn Bivolaru e mic copil pe lângă inventivii americani. Probabil că nu mai înțelegi nimic așa că te invit să afli care sunt cele mai aberante practici “yoga”!

1. Yoga nud: iluminarea spirituală fără haine

nud

Conceptul de yoga nud a apărut pentru prima oară în anii ’60, în timpul mișcării hippie, însă a devenit cunoscut în anul 2001, atunci când canadianul Aron Star a început să țină cursuri de Yoga Nud în New York. Este important de menționat că la aceste cursuri aveau acces numai bărbații. Și mai important de menționat este că inițiatorul acestui curs susține că acest tip de yoga nu are conotații sexuale.

2. Yoga cu canabis

canabis

Odată ce canabisul a fost legalizat în anumite state, tot mai multe cursuri de yoga au început să încurajeze cursanții să fumeze iarbă în scopuri medicale și recreaționale. Cu toate că practica yoga nu are nimic în comun cu consumul de substanțe opiacee, în Los Angeles, spre exemplu, există instructori de yoga care își încurajează elevii să vină “high” la cursuri.

3. Doga: yoga cu câini (n.r. dog yoga)

Doga

Da, pe cât sună de aberant, pe atât de real este acest curs. Cu toate că se știe că rațiunea este cea care ne diferențiază de patrupezii noștri dragi, se pare că unii oameni vor cu tot dinadinsul să se creadă la fel de capabili din punct de vedere intelectual precum animalele lor de companie.

Cei mai mulți dintre noi înțeleg că acest tip de yoga trivializează practica tradițională yoga, însă cei care practică acest tip de yoga sunt convinși că doga este benefică pentru sănătatea fizică a animalelor de companie și, totodată, pentru sănătatea mentală a stăpânilor.

4. Yoga rave: clubbing sănătos

rave

Yoga rave oferă o alternativă sănătoasă pentru clubbingul obișnuit, care implică alcool, țigări și droguri. Un curs de yoga rave începe cu o serie de întinderi ușoare și se sfârșește printr-o petrecere de pomină cu muzică electronică și cu un ring de dans plin de oameni puși pe distracție. Ei bine, asta nu e yoga… se numește, mai degrabă, petrecere cu gustări vegane?!

5. Yoga aeriană: aeroyoga

aero

Yoga aeriană este practicată cu ajutorul unor hamuri și seamană, mai degrabă, cu acrobațiile de la circ. Acest tip de yoga presupune executarea unor mișcări de Pilates, combinate cu gimnastică și dans contemporan.

Efectul pe care îl are practicarea aeroyoga este acela de a-ți întinde coloana vertebrală… bineînțeles, întinderea coloanei nu are nicio legătură cu conceptul real de yoga.

6. Yoga cabalină

cabalina

Aveai senzația că după doga nu te mai poate uimi nimic? Ei bine, ce zici de yoga cabalină? Da, este vorba despre practicarea posturilor specifice yoga, dar și despre controlul respirației, executate alături de calul tău. Acest tip de yoga se practică atât lângă cal, cât și pe acesta. Așadar, dacă te întrebai de ce ți-ai cumpăra un cal… acum ai primit răspunsul: pentru a face yoga cu el J

7. Tantrum Yoga: Yoga cu pandalii

tantrum

Da, yoga cu pandalii este ridicolă, la fel de ridicolă ca și numele ei, nu încape îndoială. Acest tip de yoga încurajează țipetele de furie în scop eliberator, folosite în timpul meditației și a executării asanelor. Dansatul și cântatul fac și ele parte din cursurile de tantrum yoga.

8. Karaoke Yoga: pentru starurile rock

karaoke

Dacă ți se pare că yoga și karaoke sunt două noțiuni fundamental diferite, ei bine, ai dreptate. Karaoke yoga implică posturi pentru menținerea echilibrului, un DJ, muzică și cântat. Și tu ai senzația că pentru asta poți merge într-un pub la o seară de karaoke? Da, ai dreptate.

9. Yoga cu bebelușul

baby

Mămicile cool au impresia că yoga practicată alături de bebeluș va întări legătura cu acesta, dar crește și mobilitatea celui mic. Este adevărat, însă asta nu e yoga, e gimnastică cu…greutăți.

10.Yoga pe placa de surf

paddle

Practicanții acestui tip de yoga înlocuiesc salteaua de yoga cu placa de surf. Acest tip de yoga constă, de fapt, în exerciții de echilibru făcute pe o placă de surf aflată pe suprafața unei ape, fie ea piscină, mare sau ocean. Adică încă o formă de yoga fără conținut.

Având în vedere direcția în care se îndreaptă lucrurile, nu ar trebui să ne surprindă dacă, pe viitor, vor apărea noi forme de yoga precum “yoga la volan”, “yoga cu vaca” sau, de ce nu, chiar și “yoga după 4 sticle de bere”.

Comenteaza cu Facebook