Dovada ca Iisus a fost un budist pe nume Issa, care a trait 16 ani in India Skip to main content
Dovada ca Iisus a fost un budist pe nume Issa, care a trait 16 ani in India

Un documentar BBC prezinta perioada din viata a lui Iisus care nu este relatata in Scripturi. Acest documentar il prezinta pe liderul evreu denumit Iisus Hristos, insa totodata sugereaza ca acesta a fost, pentru o perioada, si calugar budist.

Biblia nu prezinta informatii cu privire la perioada din viata lui Iisus de la 13 ani si pana la 29. In anul 1887, un medic de origine ruse pe nume Nicolas Notovich, a fost primul care a lansat teoria potrivit caruia Iisus a fost in pelerinaj in India si Tibet in acea perioada. Notovich a scris cartea “Viata necunoscuta a lui Hristos” in urma unei calatorii in India. Concret, acesta si-a rupt piciorul in timpul unei calatorii in Tibet, de aceea a trebuit sa popseasca la o manastire budista – Manastirea Hemis din zona Leh, Kashmir.

Citeste: RUGĂCIUNEA TATĂL NOSTRU - VERSIUNEA ORIGINALĂ, ÎN ARAMAICĂ

In timpul sederii la manastire, medicul de origine rusa sustine ca a avut prilejul de a citi doua volume denumite “Viata Sfantului Issa”. Despre acest sfant se spunea ca s-a nascut in Israel, in secolul I. De aici au pornit si suspiciunile lui Notovich. Calugarii budisti sunt de parere ca Issa a fost un mare profet, ba chiar primul mare profet dupa cei 22 de Buddha. 

Filozoful Nicholas Roerich sustine ca Iisus a vizitat zona Kashmirului pentru a studia budismul, fiind inspirat de intelepciunea lui Buddha.

Citeste: PELERINAJUL LUI IISUS IN INDIA, INTRE MIT SI ADEVAR

Mai mult decat atat, exista teoria si potrivit careia Iisus nu a fost crucificat, ci dupa ce si-a terminat misiunea a revenit in India, unde a trait pana la varsta de 80 de ani.

VIDEO--> aici.

 

*Vrei sa iti imbunatatesti respiratia? Suferi de rinita sau sinuzita? Vino la workshopul Jala Neti pentru a invata cum sa iti cureti si purifici caile nazale. Mai multe informatii gasesti AICI.

**Vrei sa iti imbunatatesti practica yoga si tehnicile de meditatie? Participa la o Bandhara - o zi intreaga de meditatie intensa si hatha yoga, sub indrumarea unui instructor cu experienta, gata sa iti arate ce sa faci pentru a evolua in practica ta. Mai multe informatii gasesti AICI.

Comenteaza cu Facebook