Kriya Yoga - calea directă către realizarea de Sine Skip to main content
Kriya-Yoga

Kriya Yoga este o metodă simplă, psihofiziologică, prin care sângele uman elimină dioxidul de carbon și se reîncarcă cu oxigen, astfel, creierul și centrele energetice ale coloanei vertebrale se încarcă cu mai multă energie vitală. Un yoghin avansat este capabil să își diminueze sau să își oprească distrugerea țesuturilor prin transmutarea acestora în energie.

Kriya Yoga este o știința străveche care s-a pierdut secole de-a rândul. Primul care a redescoperit-o și a clarificat tehnica a fost Babaji. Tot el a numit-o Kriya Yoga.

„Kriya Yoga pe care o dau lumii prin voi în acest secol al XIX-lea”, i-a spus Babaji discipolului său Lahiri Mahasaya, (1828 - 1895) „este o renaștere a aceleiași științe pe care Krishna a dat-o în urmă cu milenii lui Arjuna (Bhagavad Gita) și care a fost cunoscută mai târziu de Patanjali și Hristos, de Sfântul Ioan, Sfântul Pavel și de alți discipoli ”

Mai târziu, Babaji i-a cerut discipolului lui Lahiri Mahasaya, Swami Sri Yukteswar Giri (1855 - 1936), să-l inițieze pe Paramahansa Yogananda și să-l trimită în Occident pentru a oferi lumii această tehnică prin care sufletul este revelat. În acest scop, Paramahansaji a înființat în 1920 o organizație spirituală.  India, prin marii săi învățați, a avut o contribuție unică la tezaurul cunoașterii universale.

Transmiterea Kriya Yoga:

Image
maestrii-kriya-yoga

Textul din Bhagavad Gita IV: 29 spune ca yoghinii își pot opri degradarea corpului fizic, prin asigurarea unui aport suplimentar de prana (forța vieții) prin liniștirea acțiunii plămânilor și a inimii. Astfel, ei învață să controleze acțiunea pranei în corp prin pranayama. 

În Yoga Sutra lui Patanjali (capitolul II.1) Kriya yoga este definită ca fiind disciplinarea corpului, controlul mental (știm că mintea este strâns legată de respirație) și meditația asupra mantrei Aum. Patanjali vorbește despre Dumnezeu ca fiind sunetul cosmic Aum ce poate fi auzit în timpul meditației. Aum este Cuvântul Creator, martorul Prezenței Divine.

Va urma.

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook