Redu anxietatea cu aceste ritualuri de seara Skip to main content
Redu anxietatea cu aceste ritualuri de seara

Anxietatea este una dintre cele mai frecvente afectiuni cu care ne confruntam in zilele noastre, iar atunci cand apare in forma cronicizata – anxietate generalizata, aceasta poate afecta in mod serios calitatea vietii individului.

Ei bine, vestea buna este ca yoga si meditatia combat anxietatea definitiv, asa ca merita sa faci o incercare in acest sens.

Mai mult decat atat, exista o serie de ritualuri relaxante, pe care le poti practica seara, inainte de culcare, astfel incat sa ai un somn odihnitor, linistit, iar dimineata sa te trezesti complet relaxat.

Citeste: ASEMĂNAREA DINTRE YOGA ȘI MEDICAMENTELE PENTRU ANXIETATE

Fa-ti un program de somn – odihna este extrem de importanta pentru persoanele anxioase, asta pentru ca lipsa somnului stimuleaza secretia cortizolului, adica a hormonului stresului, favorizand astfel starile anxioase. Stabileste o ora de somn pe care sa o respecti in fiecare seara.

Stai departe de telefon, tableta sau alte gadgeturi – cu cel putin 60-90 de minute inainte de a merge la culcare, renunta la smartphone, tableta sau alte gadgeturi. Tentatia de a sta pe retelele de socializare este mare inainte de culcare, insa vei suprasolicita mintea cu o serie de ganduri deloc pruductive sau benefice. Mai degraba, mediteaza pret de cateva minute seara, inainte de culcare, pentru a linisti mintea.

Asculta mantre – daca simti ca linitea te apasa si anxietatea nu iti da pace, asculta in surdina cateva mantre, pe care le poti chiar si incanta.

Foloseste armoaterapia – uleiurile esentiale, fie folosite intr-un dispozitiv pentru aromaterapie, fie aplicate direct pe piele, au capacitatea de a iti schimba starea de spirit. De pilda, uleiurile esentiale de lavanda si grepfrut reusesc sa combata anxietatea, permitand instalarea unei stari de relaxare profunda.

Citeste: CUM SĂ TRATEZI ANXIETATEA, POTRIVIT MEDICINEI AYURVEDICE

Bea o ceasca de ceai – inainte de culcare, serveste o ceasca de ceai pe baza de plante, care te va ajuta sa te relaxezi. Ceaiul de tei si cel de sunatoare sunt recomandate in mod deosebit. Evita totusi ceaiul verde si ceaiul negru, care contin cofeina si au un efect excitant asupra creierului.

Foloseste aceste strategii de combatere a anxietatii in fiecare seara, insa nu te astepta sa aiba rezultatele dorite din prima incercare. Treptat, pe masura ce iti obisnuiesti corpul si mintea cu aceste ritualuri, efectul acestora va deveni din ce in ce mai mare, pe zi ce trece.

 

 

*In luna februarie a anului 2018 se deschide Scoala de primavara Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.

Comenteaza cu Facebook