Alimente alcaline vs alimente acide Skip to main content
Alimente alcaline vs alimente acide

Aciditatea organismului apare atunci cand alcalinitatea scade si acidul in exces nu poate fi combatut. Acest dezechilibru cauzează multe probleme de sănătate diverse precum: răceli frecvente, depresie, infecții, alergii, boli cardiace, artrită, obezitate și nu numai.

Simptomele acidității crescute sunt: oboseală cronică, congestie nazală, sistem imunitar slăbit, unghii fragile, păr degradat, dureri de cap frecvente, crampe musculare și probleme digestive.

Pentru a echilibra pH-ul organismului, trebuie evitate alimentele acide și consumate alimentele alcaline.

Alimente acide (este vorba despre alimentele care devin acide odată ce sunt consumate)

  • Carne: porc, miel, vită, curcan, fructe de mare și pește de acvaultură
  • Produse lactate
  • Ouă
  • Băuturi: sucuri, ceai negru, alcool, lapte, băuturi acidulate

Alimente alcaline (este vorba despre alimentele care devin alcaline odată ce sunt consumate)

  • Legume: sparanghel, broccoli, varza de Bruxelles, morcov, varză, castravete, țelină, andive, ghimbir, usturoi, varza kale, fasole verde, salată, cartofi, ceapă, pătrunjel, mazăre, ridiche, păstârnac, dovlecel, dovleac
  • Fructe: avocado, nucă de cocos, grepfrut, lămâie, limetă, rodie, roșie
  • Migdale, semințe de susan
  • Linte
  • Hummus
  • Tahini
  • Ulei de măsline, ulei de semințe de in, ulei de avocado
  • Lapte de migdale
  • Ceai de plante
  • Sucuri din legume
  • Supă de legume
Comenteaza cu Facebook