Meniu vegetarian de Revelion 2023 | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti Skip to main content
Meniu vegetarian de Revelion 2023

Aperitive

Salată cu pere trase în unt, alune și brânză cu mucegai (blue cheese)

Ingrediente:

1 ceapă roșie

3 pere

30g unt nesărat

140g salată verde, frunze mici

80g alune

170g brânză cu mucegai – mild

Ulei de măsline

 

Dressing:

2 ½ lingurițe oțet din vin alb

½ linguriță muștar Dijon

4 linguri ulei de alune

2 linguri ulei de măsline

1 linguriță zahăr pudră

sare și piper după gust

 

Mod de preparare:

  1. Se taie ceapa pe lung, foarte fin și se pune într-o tigaie. Se stropește cu ulei de măsline, se presară sare și piper și se călește 15 minute la foc mediu.
  2. Pentru dressing, se pun toate ingredientele într-un castron mare, se amestecă și se adăugă sare, piper după gust. Se scoate ¼ din sos și se pune deoparte.
  3. Se curată perele de coajă și sâmburi, se taie pe lung, în felii de ½ cm.
  4. Se topește untul într-o tigaie și se sotează feliile de pere pe fiecare parte, până devin aurii.
  5. Se curată alunele și se prăjesc ușor la foc mediu, apoi se amestecă împreună cu salata frunze, dressingul și se aranjează în 4 farfurii.
  6. Se adaugă perele și ceapa în fiecare farfurie, se presară deasupra brânza, apoi se adaugă și restul de dressing.

 

Crostini cu avocado și brânză de capră

Ingrediente:

1 baghetă pâine cu semințe

1 cățel de usturoi

1 roșie

ulei de măsline

2 avocado

100g brânză de capră

1 legătură de busuioc proaspăt

1 ceapă roșie

1 linguriță de suc de lămâie

sare și piper

 

Mod de preparare

  1. Se taie bagheta în felii de 2cm grosime, care se ung pe ambele părți cu ulei de măsline și se pun într-o tavă de copt.
  2. Se curăță și se taie mărunt usturoiul. Se adaugă peste feliile de pâine.
  3. Tava cu feliile de baghetă se introduce în cuptorul preîncălzit la 180°C, 5 minute, până devin crocante, după care se scot și se lasă la răcit.
  4. Se curăță cele 2 bucăți de avocado și se amestecă cu brânza de capră.
  5. Separat, se toaca frunzele de busuioc și ceapa roșie, după care se adaugă la amestecul de avocado și brânza de capră. Apoi se adaugă, zeama de lămâie, ulei de măsline, sarea, piperul.
  6. Pasta rezultată se întinde pe feliile de baghetă.
  7. Se ornează cu roșie tăiată cubulețe.

 

 

Pate de ciuperci

 

Ingrediente:

25 g hribi uscați

500 g ciuperci champignion maro

3 ciuperci portobello

2 linguri de ulei vegetal

2 șalote tăiate mărunt

3 caței de usturoi, tăiați mărunt

cimbrișor

250g de brânză cremoasă (Philadelphia)

piper negru

 

Mod de preparare

  1. Se adaugă 100 ml apă fiartă peste ciupercile deshidratate. Celelalte două feluri de ciuperci se pun întru-un mixer și se mărunțesc
  2. Intr-o tigaie se încălzește o lingură de ulei și se adaugă ciupercile mărunțite cu un praf de sare, până când se evaporă apa și ciupercile încep să se caramelizeze. Se lasă la răcit și se pun iar în mixer.
  3. Tot cu o lingură de ulei se călește, 5 minute, ceapa franțuzească, cu sare, până se înmoaie. Se adaugă usturoiul, cimbrișorul și se mai călesc câteva minute.
  4. Hribii hidratați se mărunțesc și se adaugă în tigaia cu ceapa și usturoiul călite, până când se evaporă toata zeama. Se lasă la răcit apoi se introduc în mixer.
  5. Se adaugă crema de brânză, piperul și se amestecă totul până se obține o pastă de consistența unui pateu fin.

 

Fel principal

 

 

Halloumi cu sos de roșii

 

Ingrediente:

400g roșii tăiate mărunt

2 caței de usturoi zdrobiți

1 lingura oregano uscat

½ lingura fulgi de chilli uscați

1 ardei roșu mare, tăiat

2 linguri ulei de măsline

 

4 bucăți de brânză halloumi

24 măsline verzi

1 lingura capere

zeama de la 1 lămâie

1 legătură pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

  1. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade C.
  2. Se pun primele 6 ingrediente într-o oală, se amestecă bine și se pun la cuptor, 15 min.
  3. Se taie felii brânza halloumi
  4. Se scoate oala cu sosul din cuptor, se adaugă caperele, măslinele și bucățile de halloumi. Se lasă încă 45 minute la cuptor, până când brânza devine aurie și se înmoaie.
  5. Se stropește cu zeama de lămâie și se adaugă pătrunjelul tocat.

Desert

 

 

Crumble de afine cu mere

 

Ingrediente:

600g mere verzi de iarnă

250g afine

30g zahar pudră

110g făină

60g zahăr brun

60g unt

60g migdale

110g ovăz pentru porridge

 

Mod de preparare:

1. Se curăță merele de coajă și de sâmburi, se taie în bucăți de 1 cm și se pun întru-un castron.

2. Se adaugă afinele și zahărul pudră, se amestecă toate ingrediente bine, după care se pun într-o cratiță.

3. Se adaugă făina, zahărul brun, untul și migdalele, se mixează până apar sfărâmăturile (crumble)

4. Se adaugă și ovăzul în amestec.

5. Se împrăștie sfărâmăturile peste fructe.

6. Se pune vasul în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru 35 – 40 min sau până când suprafața devine crocantă, de culoare auriu închis.

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook