Antrenarea creierului: Cum să fim mereu pozitivi Skip to main content
Antrenarea creierului: Cum să fim mereu pozitivi

Creierul uman nu este creat astfel încât să ne facă să fim veșnic fericiți, ci funcționează astfel încât să ne ajute să supraviețuim. Așadar, acesta nu eliberează substanțele chimice care ne fac fericiți precum dopamina, serotonina și oxitocina, ci le păstrează pentru situațiile limită, de viață și de moarte. Atunci când totuși creierul eliberează hormonii fericirii, o face în mod spontan și aceștia sunt metabolizați rapid. Această eliberare de hormoni, chiar dacă este de scurtă durată, ne motivează să căutăm în permanență fericirea.

Așa cum creierul eliberează hormoni care îți dau o stare de bine, glandele suprarenale eliberează cortizol când te afli într-o situație limită. Din păcate, stresul declanșează și el eliberarea cortizolului, care poartă chiar denumirea de hormonul stresului. Odată cu eliberarea acestui cortizol se intră într-un cerc vicios și se instalează anxietatea, care vine la pachet cu o serie de gânduri negative.

Creierul nostru a evoluat astfel încât să depisteze problemele din timp pentru a găsi soluții. Suntem deci antrenați pentru a găsi amenințările la timp și pentru a lua atitudine.

În concluzie, pesimismul va dispărea numai dacă îl combați prin crearea unui circuit pozitiv. Pentru a reuși acest lucru, poți începe cu acest obicei eficient pentru antrenarea creierului: de trei ori pe zi, timp de 1 minut, identifică lucrurile bune care ți se întâmplă ție sau se petrec în jurul tău. Repetă această oprațiune preț de 45 de zile. Astfel, îți înveți creierul să caute lucruri pozitive în jur, inlocuind circuitul negativității.

Antrenarea creierului ne poate ajuta să fim mai fericiți așa că ar fi păcat să nu speculăm acest aspect.

 

*În cadrul YogaSat Festival vei avea ocazia să înveți de la maeștri în arta yoga secretele programării creierului pentru a fi mai pozitiv. Află mai multe despre festival aici.

Comenteaza cu Facebook