Asane benefice pentru afectiuni cardiace Skip to main content
Asane benefice pentru afectiuni cardiace

Hipertensiunea, colesterolul marit si fumatul reprezinta principalele cauze ale afectiunilor cardiace. Insa indiferent de cauzele acestora, afectiunile cardiovasculare sunt extrem de periculoase si trebuie tinute sub control.

Yoga este o practica benefica pentru inima, dar si pentru starea de sanatate, in general. Practicand yoga invatam sa respiram corect, marim capacitatea pulmonara si reglam ritmul cardiac. Totodata, yoga stimuleaza circulatia sanguina, reduce inflamatia si fortifica organismul.

V-am vorbit deja despre faptul ca posturile inverse sunt contraindicate pacientilor cu afectiuni cardiace, de aceasta data insa vom descoperi impreuna care sunt asanele benefice pentru pacientii cardiaci.

Tadasana – denumita si postura muntelui, Tadasana e asana de baza in yoga. Aceasta este extrem de benefica pentru pacientii cu afectiuni cardiovasculare, fortificand inima, indreptand coloana vertebrala si marind capacitatea pulmonara.

Vrikshasana – postura copacului ajuta practicantul sa isi gaseasca echilibrul. Aceasta postura destinde zona pieptului, relaxand partea de sus a corpului si stimuland activitatea inimii.

Citeste: YOGA TRADIȚIONALĂ VERSUS YOGA MODERNĂ

Trikonasana – aceasta asana stimuleaza activitatea inimii si a sistemului circulator. Respiratia este reglata in timpul acestei asane, capacitatea pulmonara marita, iar organismul capata rezistenta.

Utkatasana – denumita si postura scaunului, Utkatasana echilibreaza ritmul cardiac si faciliteaza respiratia. Totodata, aceasta asana detensioneaza zona pieptului.

Marjariasana – postura pisicii este ideala pentru pacientii cardiaci, insa este recomandat sa fie practicata imediat dupa Utkatasana pentru efecte sporite. Aceasta asana permite ritmului cardiac sa scada daca exista hipertensiune si totodata stimuleaza circulatia sanguina, mai ales in zona extremitatilor.

Recomandari pentru practicantii de yoga cu afectiuni cardiace

  • Sa se practice 30 de minute de yoga cel putin 5 zile pe saptamana
  • Sa se evite posturile inverse precum plugul sau lumanarea
  • Sa se practice yoga sub atenta indrumare a unui instructor cu experienta, caruia sa i se comunice problemele de sanatate
  • Sa se adopte o dieta sanatoasa, echilibrata, din care grasimile nesanatoase sa nu faca parte
Comenteaza cu Facebook