5 asane benefice pentru plămâni sănătoși Skip to main content
5 asane pentru plămâni sănătoşi

Rolul plămânilor pentru organism este esenţial, aceştia asigurând oxigenul necesar pentru supravieţuire. Un studiu facut in anul 2012 a dovedit faptul că yoga are nenumărate beneficii pentru sistemul respirator, fiind chiar extrem de eficientă în ameliorarea simptomelor astmului.

Iată 5 asane care sporesc capacitatea pulmonară şi îţi îmbunătăţesc sănătatea, în general:

Trikonasana – aceasta asană facilitează pătrunderea aerului in plămâni. Totodată, măreşte cavitatea toracică prin răsucirea coloanei vertebrale.

Citeste: GLANDA TIMUS, SALASUL DEZVOLTARII SPIRITUALE

Naukasana – cunoscută şi sub denumirea de “postura bărcii”, aceasta asană mareşte volumul toracelui si stimulează inspirul. Mai mult decât atât, Nukasana stimulează şi sistemul digestiv, sistemul circulator, dar și pe cel nervos.

Bhujangasana – “postura cobrei” este recomandată în mod deosebit celor care suferă de astm intrucat fortifica plamanii și sporește capacitatea pulmonară.

Citeste: ASANE CARE COMBAT 5 CELE MAI COMUNE DURERI

Ardha Matsyendrasana – prin rasucirea coloanei vertebrale, practicarea acestei posturi stimuleaza inspirul adanc si imbunatateste functiile pulmonare.

Matsyasana – “postura pestelui” asigura distribuirea uniforma a oxigenului în întreg organismul. Aceasta încurajează inspirul adânc, și, totodata, întinde și fortifica plamanii.  

* In luna februarie a anului 2018 se redeschide Scoala de Primavara Hatha Yoga SEVA atat pentru incepatori, cat si pentru avansati. Pentru inscrieri si informatii suplimentare trimiteti mail la adresa hathayogaseva@gmail.com, mentionand numele, prenumele precum si clasa la care vreti sa participati (incepatori/ avansati). Persoanele care nu au parcurs cursul pentru incepatori Hatha Yoga SEVA si vor totusi sa se inscrie la clasa de avansati, vor sustine un scurt test teoretic si practic.

Comenteaza cu Facebook