3 asane pentru linistirea mintii Skip to main content
3 asane pentru linistirea mintii

Yoga include posturi care sporesc flexibilitatea si diminueaza tensiunea acumulata, avand totodata beneficii mentale si spirituale. WebMD (site medical) a constatat ca asanele care implica miscare fizica genereaza cele mai bune rezultate in privinta sanatatii, in timp ce asanele care implica putina miscare sau doar sedere linistita sincronizata cu respiratia dau cele mai bune rezultate pentru sanatatea mentala. Iar calmarea mintii influenteaza starea generala de sanatate.

Iata 3 asane care te ajuta sa obtii mai multa pace mentala si interioara. Practicantul trebuie sa respire abdominal amplu, timp de 3-4 minute, inainte sa inceapa practica asanelor.

padmasana

1. Padmasana sau postura lotus

Postura lotus este una dintre cele mai cunoscute din practica yoga si cea mai recomandata pentru meditatie. Potrivit Manastirii Zen din New York, pozitia corpului in timpul meditatiei influenteaza mult functiile mintii. Atunci cand stai intr-o pozitie deschisa, precum Padmasana, te deschizi mult mai usor catre starea meditativa. Sunt cateva tipuri ale posturii lotus, lotus partial sau lotus complet. Postura jumatate de lotus sau Ardha Padmasana este mai usor de executat de catre incepatori. Lotusul complet necesita mai multa practica si flexibilitate. Ambele asane sunt recomandate pentru linistirea mintii.

CITESTE 6 asane pentru imbunatatirea echilibrului si a posturii

savasana

2. Savasana sau postura mortului

Conform Yoga Journal, postura mortului sau a cadavrului este o asana de completa relaxare, care te poate ajuta sa te relaxezi si sa te calmezi. Savasana este de folos in cazul durerilor de cap sau a depresiei. Multi practicanti sunt de parere ca, desi pare usoara, aceasta asana, executata constient, poate deveni dificila. Pentru a resimti efectele benefice, ramai in Savasana timp de cinci minute.

uttanasana

3. Uttanasana

Aceasta asana este recomandata in special celor care sunt flexibili si celor care pot sustine o postura in picioare, timp de cateva minute. Cu fiecare expiratie, permite-i corpului tau sa se relaxeze din ce in ce mai mult, chiar daca o parte din muschi sunt incordati. Cu fiecare respiratie completa, da drumul stresului si tensiunii acumulate. Vei simti cum acestea dispar si mintea se linisteste treptat.

CITESTE 5 asane care reduc depozitele de grasime de pe abdomen

Adopta posturi usoare si blande, mai ales daca esti incepator. In practica yoga, respiratia, sincronizata cu sustinerea unei posturi in care corpul ramane nemiscat, sporeste relaxarea si pacea mentala. De aceea, o practica mai intensa, care implica mult efort fizic si forta, poate parea dificila pentru persoanele cu un stil de viata mai sedentar, care nu sunt obisnuite cu activitatile sportive si nu se simt natural in timp ce le executa.

! Daca sunteti incepator, nu practicati yoga fara indrumarea unui instructor autorizat. Unele asane si respiratii pot avea efecte nedorite.

 

 

Comenteaza cu Facebook