Skip to main content
Savasana

1. Cum se execută Savasana:

1. Întins pe spate, lăsați brațele și picioarele să se deschidă, cu brațele la aproximativ 45 de grade de partea laterală a corpului. Asigurați-vă că sunteți relaxat și confortabil.

2. Închideți ochii și respirați lent și profund doar nazal. Permiteți întregului corp să se relaxeze.

3. Scanați imaginar corpul de la degetele de la picioare până în vârful capului, căutând tensiunea, mușchii contractați. Eliberați și relaxați în mod conștient orice zone tensionată.

4. Eliberați tot controlul respirației, minții și corpului.

5. Rămâneți în Savasana timp de 5 până la 15 minute.

6. Pentru a reveni: mișcați degetele de la mâini și de la picioare, aduceți brațele deasupra capului și întindeți întregul corp, expirați și îndoiți genunchii la piept și rotiți-vă într-o parte. Sprijinindu-vă în palmă, pe inspirație, ridicați-vă.

2. Efecte:

  • Relaxează corpul
  • Eliberează de stres, combate oboseala și detensionează
  • Îmbunătățește concentrarea
  • Combate depresia
  • Combate insomnia
  • Linistește mintea și îmbunătățește sănătatea psihică
  • Stimulează circulația sanguină
  • Benefică pentru persoanele cu astm, diabet și indigestie

Savasana este un moment sacru în timpul practicii, când avem șansa de a ne conecta cu sinele interior. Crearea unei conexiuni minte-corp poate fi incredibil de vindecătoare, astfel încât savasana practicată la sfârșitul fiecărei serii de asane poate face o mare diferență în creșterea noastră spirituală.

3. Pregătiri pentru practică:

Este întotdeauna recomandat să includeți o încălzire de 10 minute înainte de practica. Vă ajută corpul să se pregătească efectiv, să îndepărteze rigiditatea, să crească flexibilitatea și să vă netezește articulațiile. Indiferent dacă sunteți începător sau practicant avansat, asigurați-vă că faceți încălzirea. În hatha yoga tradițională, acesta se numește Pawanmuktasana și include rotații și mișcări simple ale degetelor, gleznelor, genunchilor, șoldurilor, umerilor, coatelor, încheieturilor și gâtului.

! Daca sunteti incepator, nu practicati yoga fara indrumarea unui instructor autorizat. Unele asane si respiratii pot avea efecte nedorite.