6 asane pentru imbunatatirea echilibrului si a posturii Skip to main content
6 asane pentru imbunatatirea echilibrului si a posturii

Echilibrul este important, desi poate nu realizam asta zi de zi, atat pentru sanatatea fizica, cat si pentru practica yoga. Echilibrul pare paradoxal, deoarece te straduiesti sa iti mentii echilibrul pentru a executa anumite asane, iar echilibrul nu se poate imbunatati decat practicand acele posturi.

Iata 6 asane care iti pot imbunatati echilibrul si postura:

1. Tadasana (postura muntelui)

tadasana

Desi nu pare altceva decat stat drept in picioare, Tadasana este excelenta pentru a-ti gasi echilibrul. Poti simti daca greutatea iti este corect distribuita pe picioare. Cand esti pregatit, poti executa aceasta asana cu ochii inchisi. Astfel vei simti si mai bine starea de echilibru.

2. Vrksasana (postura copacului)

tree pose

Postura copacului necesita atentie la fiecare parte a corpului. Te ajuta sa devii constient de modul in care se distribuie greutatea, iti simti muschii, soldurile si pelvisul. Coloana trebuie sa fie dreapta, iar umerii si capul trebuie sa continue linia dreapta a coloanei.

CITESTE 5 asane si 5 motive sa-ti incepi ziua cu yoga

3. Utthita Hasta Padangusthasana (postura mainii intinse la degetul mare de la picior)

utthita hasta padangusthasana

Desi nu este usoara, aceasta postura te ajuta sa observi daca soldurile sunt aliniate si cospul este drept. Numai astfel poti simti echilibru executand asana, iar atunci poti simti cum corpul se aliniaza.

4. Natarajasana (postura dansatorului)

natarajasana

Cand este executata corect, aceasta postura pare ca nu necesita efort. Totusi, asana necesita echilibru si putere. Puterea este importanta pentru echilibru.

CITESTE 5 asane care fortifica sistemul imunitar

5. Virabhadrasana III (postura razboinicului)

virabhasana

Aceasta asana angajeaza tot corpul si ajuta la imbunatirea si exersarea echilibrului general. Sporeste performanta si postura.

6. Ardha Chandrasana (postura jumatate de luna)

half moon

Daca poti executa acasta asana, in timp ce iti mentii echilibrul pe un singur picior, iti vei imbunatati echilibrul general, cand stai in picioare, sezi sau mergi.

 

! Daca sunteti incepator, nu practicati yoga fara indrumarea unui instructor autorizat. Unele asane si respiratii pot avea efecte nedorite.

Comenteaza cu Facebook