5 asane si 5 motive sa-ti incepi ziua cu yoga Skip to main content
5 asane si 5 motive sa-ti incepi ziua cu yoga

Desi nu suntem toti persoane matinale, sa-ti incepi ziua cu yoga inseamna multiple avantaje. Rutina cea noua iti poate solicita timp, pentru a se instala si a te obisnui, dar vei observa imediat beneficiile. Vei incepe sa te simti diferit, vei putea observa diferenta intre zilele pe care le incepi cu yoga si cele in care sari peste practica. Incearca si vei vedea.

Iata 5 beneficii pe care le vei experimenta de indata ce vei incepe sa practici yoga de dimineata. Nu trebuie sa fie foarte devreme, depinde de ora la care iti incepi ziua, in mod normal.

  1. Te vei concentra mult mai bine pe parcursul zilei

Iti poti incepe ziua curatandu-ti mintea de ganduri, printr-o scurta meditatie. Cateva posturi simple, de echilibru, precum Vrksasana (Postura Copacului), te vor ajuta sa te dezmeticesti si sa te concentrezi mai bine. Creierul va fi mult mai apt sa se concentreze pe indatoririle zilnice.

CITESTE 5 ASANE PE CARE LE POTI PRACTICA IN PAT

  1. Vei avea mult mai multa energie

Exercitiile fizice sporesc dinamica celulara, oxigenand mult mai bine organismul. Cand celulele reimprospateaza oxigenul care circula prin si printre ele, intregul corp se revigoreaza. Este un proces simplu si demonstrat stiintific. Salutul Soarelui (Surya Namaskar) este recomandabil in acest sens, pentru a-ti incepe ziua.

  1. Vei reduce stresul foarte mult

Avand organismul mult mai bine oxigenat si creierul mult mai bine concentrat, te vei simti in mod automat mult mai relaxat. Nu te vei mai ingrijora cu usurinta pentru toate detaliile zilei, din cauza sedintelor sau a altor evenimente potential stresante. Te vei bucura de o atitudine mult mai pozitiva si optimista si de un nivel mult mai scazut de stres.

  1. Poti manca mai mult

Activitatea sportiva ajuta la scaderea in greutate si la mentinerea unui echilibru in acest sens. 20-30 minute zilnic, dimineata, de practica a posturilor Adho Mukha Svanasana si Virabhadrasana 2 iti vor stimula metabolismul, iti vor imbunatati digestia si vor arde caloriile excesive. Asa ca te vei putea bucura de o prajitura in plus.

CITESTE 5 ASANE CARE SPORESC FLEXIBILITATEA

  1. Iti tonifici corpul si te bucuri de o conditie fizica mult mai buna

In confortul si intimitatea casei tale, iti poti incepe ziua prin rutina yoga si astfel vei da o forma noua corpului tau. In timp, vei putea observa cum bratele se tonifica si devin mai puternice, cum spatele se intareste si intreg corpul devine mai flexibil.

Iata 5 asane cu care iti poti incepe ziua:

  1. Savasana
  2. Supta Matsyendrasana
  3. Marjaryasana
  4. Bitilasana
  5. Surya Namaskar


Hatha Yoga Seva va invita la retreat in Gherdeal, in perioada 27-30 iunie 2019. Invitația este deschisa pentru toti cei care vor sa isi modifice mentalul intr-o maniera pozitiva, sa capete increderea si motivatia esentiale pentru o practica individuala constanta. Locuri limitate. Rezervari si inscrieri pe: hathayogaseva@gmail.com. Mai multe detalii aici.

 

Comenteaza cu Facebook