5 asane pe care le poti practica in pat Skip to main content
5 asane pe care le poti practica in pat

Te simti lipsit de energie si esti tentat sa sari peste sesiunea de asane zilnica? Ei bine, iata o solutie la indemana: practica asanele in pat.

Exista cateva asane pe care le poti practica fara sa te ridici din pat – iata care sunt acestea:

Pawanmuktasana – intinde-te in pat, cu picioarele drepte si cu mainile pe langa corp. Ridica-ti piciorul stang astfel incat sa formeze un unghi de 90 de grade, apoi lipeste-l de stomac, aducand genunchiul cat mai aproape de barbie. Prinde-ti piciorul cu ambele maini si preseaza-l pe stomac. Intinde-ti piciorul la loc si repeta exercitiul cu celalalt picior.

Citeste: 5 asane care reduc depozitele de grasime de pe abdomen

Padangustasana in sezut – stai pe pat, in sezut, cu spatele perfect drept. Ridica-ti picioarele cat de mult poti, intinde-ti apoi mainile si incearca sa iti prinzi degetele de la picioare cu ele. Practica respiratia abdominala in aceasta postura.

Supta Virasana – intinde-te pe spate. Inchide ochii. Indoaie-ti genunchii si lipeste-ti talpile de solduri. Ridica-ti talia de pe pat, apoi indoaie-ti mainile deasupra capului. Respira abdominal si relaxeaza-te.

Savasana – aceasta asana este poate cea mai potrivita asana pentru a fi practicata in pat. Intinde-te in pat, cu mainile pe langa corp, palmele in sus si picioarele departate. Relaxeaza-ti tot corpul, inchide ochii si respira abdominal.

Balasana – cunoscuta si sub denumirea de postura copilului, aceasta asana poate fi practicata cu usurinta si in pat. Stai in genunchi, apoi lipeste-ti posteriorul de calcaie. Apleaca-te usor in fata, intinde-ti bratele si lipeste-ti fruntea si mainile de pat. Respira abdominal si repeta-ti mantra.

Aceste asane pot fi practicate in diminetile in care iti este greu sa te ridici din pat. In loc sa deschizi televizorul, fa aceste posturi si respira abdominal, iar ziua ta va fi in mod cert mai reusita.

Citeste: 5 asane benefice pentru plamani

Dupa aceasta sesiune de asane, poti dedica 10-15 minute si meditatiei, pe care o poti face tot in pat. Important este sa iti mentii coloana vertebrala perfect dreapta in postura de meditatie.

Incepand ziua facand yoga, chiar si in pat, vei spori puterea de concentrare, vei eliberea tensiunea musculara si articulara, iti vei imbunatati dispozitia si vei mari empatia cu care ii vei trata pe cei din jur.

Comenteaza cu Facebook