Skip to main content
5 asane care sporesc flexibilitatea

Flexibilitatea nu este un dar pe care il avem cu totii, insa din fericire se dobandeste in timp. Daca vrei sa iti sporesti flexibilitatea mai repede, poti folosi cateva asane care au capacitatea de a mari elasticitatea corpului tau.

In primul rand, trebuie sa stii ca flexibilitatea se capata prin efort constant,  insa de intensitate medie, nu prin bruscarea corpului in incercarea de a realiza asane extrem de dificile.

Iata cateva asane pe care ar trebui sa mizezi pentru a capata flexibilitate:

Adho Mukha Svanasana – aceasta asana sporeste flexibilitatea la nivelul picioarelor, umerilor si pieptului. Este bine sa incepi sesiunea de asane cu aceasta postura. Cel mai important este sa tii coloana vertebrala perfect dreapta si sa mentii postura cel putin 30 de secunde, iar apoi sa cresti treptat durata mentinerii posturii.

Marjariasana (Postura pisicii) – aceasta asana “incalzeste” corpul, marindu-i flexibilitatea, de aceea este bine sa o practici, de asemenea, la inceputul sesiunii de asane. Elasticitatea coloanei si a gatului sunt sporite prin practicarea acestei asane.

Paschimottanasana – cu cat tii spatele mai drept in timp ce practici aceasta asana, cu atat mai repede vei capata mai multa flexibilitate.

Halasana (Plugul) – aceasta asana detensioneaza in special coloana vertebrala si ii ofera mai multa elasticitate. Ai grija sa nu bruschezi corpul la coborarea din asana.

Prasarita Padottanasana – aceasta asana detensioneaza zona din spatele genunchilor, sporind astfel fleibilitatea picioarelor. Asigura-te ca tii atat picioarele, cat si coloana vertebrala, perfect drepte atunci cand practici aceasta asana.

Comenteaza cu Facebook