5 asane care fortifica sistemul imunitar Skip to main content
5 asane care fortifica sistemul imunitar

Odata cu venirea sezonului rece, afectiunile aparatului respirator sunt la ordinea zilei, mai ales daca ai sistemul imunitar slabit.

Exista o serie de asane care fortifica sistemul imunitar, prevenind bolile si ajutandu-l totodata sa combata anumite afectiuni prin eliminarea virusurilor si bacteriilor din organism.

Tadasana – cunoscuta si dub denumirea de “Postura Muntelui”, Tadasana este postura din care se intra in orice alta asana. Tadasana practicata pe stomacul gol ajuta la regasirea echilibrului organismului, elibereaza tensiunea si armonizeaza trupul cu mintea. De asemenea, Tadasana fortifica sistemul imunitar.

Citeste: 5 ASANE CARE REDUC DEPOZITELE DE GRASIME DE PE ABDOMEN

Vrikshasana – “Postura copacului”, asa cum mai este numita Vrikshasana, mimeaza echilibrul copacului. Spre deosebire de majoritatea asanelor, care se practica cu ochii inchisi, Vrikshasana se executa cu ochii deschisi. Aceasta asana intareste sistemul imunitar, ajutand organismul sa fie mai puternic in fata bolii. Totodata, acesta mentine echilibrul psihic, revigoreaza tot corpul si sporeste increderea in sine.

Trikonasana – aceasta asana este una dintre cele mai renumite si eficienta atunci cand vine vorba despre intarirea sistemului imunitar. Trikonasana este bine sa fie practicata dimineata, atunci cand corpul este energizat si digestia este facuta. Trikonasana intareste sistemul imunitar, reduce tensiunea arteriala. Stimuleaza circulatia sanguina si totodata creste puterea de concentrare si echilibrul fizic si psihic.

Utkatasana – denumita si “Postura scaunului”. Utkatasana este bine sa fie practicata dimineata, pe stomacul gol. Aceasta stimuleaza sistemul imunitar, sporeste determinarea si echilibrul si are efecte benefice asupra organelor din cavitatea abdominala.

Citeste: ASANE CARE AMELIOREAZA DURERILE DE CAP

Bhujangasana – cunoscuta si sub denumirea de “Postura cobrei”, aceasta asana mentinuta pret de minimum 30 de secunde regleaza metabolismul, sustine sistemul imunitar si amelioreaza stresul. De asemenea, are efecte benefice asupra plamanilor, ceea ce este foarte benefic pe timp de iarna.

 

*Hatha Yoga SEVA organizeaza, in perioada 27 ianuarie 2018 – 11 februarie 2018, un retreat la Marari Beach, o plaja paradisiaca din sudul Indiei. Se va vizita si zona Puducherry, iar comunitatea Auroville cu templul Matrimandir fac parte din itinerariul calatoriei. Inscrierile se incheie pe 15 noiembrie 2017. Mai sunt 3 locuri disponibile - pentru mai multe informatii, dar si pentru inscrieri intra aici.

Comenteaza cu Facebook