Asane care amelioreaza durerile de cap Skip to main content
Asane care amelioreaza durerile de cap

Migrenele iti dau batai de cap? Nu te grabi sa apelezi la medicamentele analgezice pentru ca poti scapa de durerea de cap practicand yoga – iata ce asane sunt eficiente pentru ameliorarea durerilor de cap!

Studiile facute de oamenii de stiinta recent au dovedit ca yoga este eficienta atat pentru ameliorarea durerilor de cap, cat si pentru prevenirea acestora. Asanele si exercitiile de respiratie practicate in timpul sesiunilor de yoga pot trata chiar si migrenele.

Matsya Kridasana – aceasta postura arata precum o pozitie banala de somn, insa are efecte uimitoare asupra durerilor de cap. Practica aceasta asana daca simti ca durerea de cap a debutat.

Shashankasana – postura copilului detensioneaza cona craniana si stimuleaza totodata circulatia sanguina la nivelul creierului. Aceasta asana este eficienta in tratarea durerilor de cap cauzata de acumularea de tensiuni.

Tadasana – postura aceasta detensioneaza umerii si ceafa si este extrem de eficienta in tratarea durerilor de cap, mai ales daca acestea sunt declansate de postura gresita a coloanei vertebrale in zona cervicala.

Viparita Karani – fiind o postura care implica ridicarea in sus a picioarelor, aceasta imbunatateste circulatia sanguina si elibereaza tensiunea de la nivelul capului, ameliorand durerile.

Savasana  - postura specifica relaxarii de la finalul claselor de yoga, Savasana permite executarea unor exercitii de respiratie si relaxare, care combat si cele mai puternice migrene.

Comenteaza cu Facebook