De ce nu trebuie sa adormi la nidra yoga (sau in timpul relaxarii - Savasana) Skip to main content
De ce nu trebuie sa adormi la nidra yoga (sau in timpul relaxarii - Savasana)

Nidra yoga, cunoscuta si sub denumirea de somnul yoghin, este o forma de relaxare ghidata, in care te afli la limita dintre relaxare profunda si somn adanc.

De multe ori insa, cursantii nu reusesc sa isi menina mintea alerta si cad intr-un somn adanc, lucru deloc recomandat.

Atunci cand adormi esti complet inconstient si nu poti invata si experimenta nimic din ceea ce instructorul iti preda. Asadar, trebuie sa faci eforturi pentru a ramane treaz in timp ce practici yoga, daca vrei sa beneficiezi de ceea ce nidra yoga iti poate oferi.

Exista cateva ponturi care te ajuta sa practici nidra yoga fara sa adormi:

  • Creste timpul de practica progresiv – este destul de dificil sa ramai treaz daca practici din prima nidra yoga pret de 2 ore. Insa daca timpul de practica incepe cu 15 minute si creste progresiv, te vei obisnui si vei avea o rezistenta sporita, asa ca vei putea sa te controlezi mai usor atunci cand simti ca te ia somnul.
  • Fii atent la instructor - de asemenea, pentru a-ti mentine starea de alerta astfel incat sa nu adormi, straduieste-te sa fii in permanenta atent la profesorul tau. Concentrandu-ti atentia asupra lucrurilor pe care le spune, vei reusi sa ramai constient, chiar daca te afli intr-o stare deplina de relaxare.
  • Seteaza-ti o “alarma” fizica – daca iti tii mana in sus ori rezemata de corp, atunci cand adormi, aceasta se va relaxa complet si se va izbi de podea, trezindu-te. Poti considera aceasta tehnica un soi de “alarma” fizica, care sa te readuca cu atentia la ceea ce faci in momentul respectiv.
  • Practica yoga dimineata – bineinteles, daca practici yoga seara, ai toate sansele sa adormi. Practica yoga in perioada zilei in care ai cea mai multa energie, cum ar fi dimineata. Astfel, te asiguri ca vei reusi sa ramai treaz in timpul practicii.

Nu trebuie sa iti faci griji daca adormi in timpul sesiunii de nidra yoga, nu se va intampla nimic rau. Singurul inconvenient este ca, atunci cand adormi in timpul sesiunii de nidra yoga, nu avansezi in practica atat de mult pe cat ti-ai dori. Asadar, straduieste-te sa ramai treaz pentru a te bucura de evolutia in practica.

Comenteaza cu Facebook