Glanda timus, salasul dezvoltarii spirituale Skip to main content
Glanda timus, salasul dezvoltarii spirituale

Glanda timus este, din punct de vedere anatomic, amplasata in spatele sternului, intre plamani, si este foarte activa in perioada pubertatii, apoi incepand sa isi diminueze treptat volumul, fiind intr-un final, la batranete, inlocuita de grasime.

Glanda timus este cea care produce limfocitele T, adica celulele care joaca un rol extrem de important in organism atunci cand vine vorba despre imunitate. Glanda T nu numai ca asigura imunitate, ci si protejeaza totodata organismul de bolile autoimune care apar atunci cand sistemul imunitar incepe sa isi atace propriile celule.

Citeste: TREZIREA CELUI DE-AL TREILEA OCHI: TEHNICI, EFECTE ȘI BENEFICII

Glanda timus joaca un rol important si inainte de nastere si in copilarie, atunci cand secreta hormoni necesari dezvoltarii organismului.

Glanda timus are o culoare rozalie si, la nastere, dimensiunile de 5 cm lungime, 4 cm latime si in jur de 6 mm grosime. Pe perioada copilariei aceasta glanda isi mareste dimensiunile, atingand apogeul la pubertate, atunci cand catareste pana la 37 de grame. Pe masura ce inaintam in varsta, glanda timus isi pierde din volum si este inconjurata de tesut gras. La varsta de 75 de ani, de pilda, glanda timus poate ajunge sa cantareasca cel mult 6 grame.

Ceea ce putini stiu insa despre timus este ca aceasta glanda este salasul dezvoltarii spirituale. Persoanele care reusesc sa isi activeze glanda timus au parte de o evolutie spirituala rapida.

Citeste: SEMNIFICATII MUDRE EXECUTATE CU MAINILE

Glanda timus este asociata cu telepatia. La copii glanda timus este foarte dezvoltata insa din cauza trairilor precum ura, invidia, gelozia si lacomia, functiile acesteia se estompeaza.

Functia principala a timusului este aceea de a atrage energiile vibrationale din exterior si din interior si de a le directiona catre inima, adica catre anahata chakra. Inima transmite apoi, prin sange, energiile in tot organismul.

Glanda timus poate fi activata prin practica pranayama si cu ajutorul unor mudre. Pranayama ajuta si la purificarea chakrei anahata, facilitand astfel circuitul dintre timus si chakra inimii.

Rugaciunea, meditatia si consumul de apa sprijina reactivarea glandei timus, precum si buna sa functionare.

 

* In luna februarie a anului 2018 se redeschide Scoala de Primavara Hatha Yoga SEVA atat pentru incepatori, cat si pentru avansati. Pentru inscrieri si informatii suplimentare trimiteti mail la adresa hathayogaseva@gmail.com, mentionand numele, prenumele precum si clasa la care vreti sa participati (incepatori/ avansati). Persoanele care nu au parcurs cursul pentru incepatori Hatha Yoga SEVA si vor totusi sa se inscrie la clasa de avansati, vor sustine un scurt test teoretic si practic.

Comenteaza cu Facebook