5 asane care te ajuta sa te racoresti in zilele caniculare Skip to main content
5 asane care te ajuta sa te racoresti in zilele caniculare

Probabil ca ultimul lucru la care te gandesti in timpul unei zile caniculare este sa practici yoga sau orice alta forma de miscare. Ei bine, unele asane au capacitatea de a iti racori organismul, de aceea este indicat sa le practici in zilele toride de vara.

Vrksasana – denumita si postura copacului, aceasta asana linisteste mintea, ofera o stare de racorire a corpului si fortifica organismul. Stai in Vrksasana cel putin timp de 5 respiratii, apoi muta-te pe celalalt picior si repeta operatiunea.

Buddha Konasana – aceasta asana detensioneaza musculatura picioarelor si te poate ajuta, totodata, sa invingi senzatia de incalzire specifica zilelor calduroase de vara.

Prasarita Padottanasana – aceasta asana intinde muschii picioarelor, ai soldurilor, precum si musculatura spatelui. Totodata, combate anxietatea si tensiunea. Dupa ce te asezi in postura in mod confortabil, respira abdominal imaginandu-ti ca expiri toata caldura din interior.

Citeste: 5 asane benefice pentru plamani

Anahatasana – aceasta asana face parte din Salutul Lunii si are un efect racoritor asupra corpului. Efectueaza postura cu miscari line, respirand abdominal, si temperatura corpului tau va fi redusa cu fiecare respiratie.

Simhasana – aceasta asana reduce tensiunea atat de la nivelul mintii, cat si de la nivelul corpului. Astfel, regleaza temperatura corpului mai ales in zilele caniculare de vara.

Comenteaza cu Facebook