Alanis Morisette: “Ma simt ca si cum m-as fi nascut sa fac yoga” Skip to main content
Alanis Morisette: “Ma simt ca si cum m-as fi nascut sa fac yoga”

Muzica ajuta la influentarea starii de spirit, poate avea efect de calmare a mintii si poate oferi senzatia de pace interioara. Swami Satchidananda spune ca muzica are “puterea de a face sau de a desface”, in functie de stilul ales. Puterea sunetului sau a vibratiei reprezinta continuum-ul existentei, in sine. Iar yoga poate ajuta muzicienii sa ramana centrati, sa simta vibratia si sa aiba mai multa inspiratie creatoare.

Alanis Morisette a vandut 33 de milioane de albume in lumea intreaga si a marcat cel mai bun debut muzical feminin. In timpul turneelor, cantareata se retragea in spatele scenei, in camerele de hotel sau chiar la baie, ca sa se distanteze de agitatia din jur si sa ia mai mult contact cu sine. Concerte, interviuri, toate necesitau multa energie. La un moment dat, si-a dat seama ca era mai bine sa-si reincarce bateriile, decat sa se ascunda.

“Voiam sa gasesc o practica atat fizica, cat si spirituala. Yoga a fost perfecta in sensul asta. Ma simt ca si cum m-am nascut sa fac yoga,” declara cantareata.

A practicat Ashtanga yoga, Bikram si Kundalini. Adora stilul Vinyasa Flow. Fratele ei, Wade Imre Morisette, este profesor de yoga si artist kirtan (canta la instrumente traditionale hinduse). Este profesorul preferat al surorii sale, nu doar datorita legaturii lor stranse, ci si pentru faptul ca el combina respectul pentru traditie cu “recunoasterea realitatilor din viata moderna”. Iar realitatea vietii pline a cantaretei include casnicia si doi copii. Alanis a pozat in posturi de yoga, iar sotul ei, Souleye, a inceput si el sa practice.

Iata un videoclip realizat de artista, prin care prezinta “povestea familiei mele nucleare, in imagini dinamice, care ne aduce in aceasta clipa frumoasa”:

https://youtu.be/NflWAYJgxUc

CITESTE 11 BARBATI SEXY SI CELEBRI CARE PRACTICA YOGA

Ce iti place cel mai mult la practica ta yoga?

Imi da un instantaneu microcosmic grozav, o imagine clara despre ce se petrece in viata mea. Cand nu practic, simt ca-mi lipseste ceva. Cum imi petrec timpul pe saltea imi da o idee despre nevoile mele. E o invitatie minunata sa ma acordez la ceea ce se intampla.

Ti-a influentat procesul creator?

Nevoia impetuoasa de a face yoga vine din acelasi loc de unde se nasc cantecele mele. Cand compun cantece sau fac yoga, sunt curioasa ce se intampla in corpul meu, in inima mea, in viata mea, in contextul mai larg, de pe planeta, in evolutia constiintei. Sau ce se intampla in genunchiul meu. Sunt toate acelasi muschi de curiozitate. Aceasta este cel mai puternic atribut pe care il dau procesului meu creator. Apare aceasta curiozitate, pe care o ador. De asemenea, e lipsa judecatii. Cand aveam 21 de ani si faceam yoga, voiam sa-mi rup spatele fiindca nu eram destul de flexibila sau pentru ca eram epuizata. Acum, doar observ.

Te-a ajutat yoga in relatiile tale?

Cred ca mai multe calitati mature, precum curiozitatea, lipsa judecatii si observarea, aceste calitati benigne ajuta. In momentele mele de conflict cu oamenii pe care ii iubesc, imi doresc sa manifest aceste calitati. Devotamentul meu pentru practica se rasfrange clar si in relatiile mele, pentru ca mi se solicita curaj si depasirea limitelor, dar si relaxare si delicatete. Asa ca m-am impins la limita si apoi m-am relaxat, cam asa imi traiesc viata actualmente.

CITESTE CELEBRITATI DE LA HOLLYWOOD CARE PRACTICA MEDITATIA

Te-a ajutat yoga in timpul sarcinii?

Totul este despre constientizare. Eu sunt o persoana flexibila, in mod natural, si prin relaxare, acei hormoni produsi in timpul sarcinii m-au facut si mai elastica. A trebuit sa invat sa nu ma intind prea mult si sa nu ma ranesc.

Intotdeauna am incercat sa ma concentrez pe procesul de ascensiune spirituala, pe filosofie si intelectualism, toate acestea fiind scopuri ambitioase. Dar am avut si acele momente de revelatie, cand ma plimbam si ma lovea ca o tona de caramizi: sunt un animal. Exista in mine fiziologie, ADN, predispozitie genetica, muschi, oase, ligamente si hormoni. M-am transformat intr-un experiment stiintific!

Cum s-a tranformat practica ta de-a lungul anilor?

Exista o putere tacuta pe care n-am prea cultivat-o acum 10-15 ani. Pe atunci, totul era la acceleratie maxima, in stil soldatesc. Acum pot sa chem soldatul la nevoie, dar nu mai este postura preferata prin care pratic. A fost o perioada cand practica mea era intrerupta. Practicam 35 de minute, apoi trebuia sa alaptez. Apoi, reveneam la yoga. Salteaua ramane la locul ei si eu ma tot intorc la ea.

 

Hatha Yoga Seva va invita la Yoga Psychology Seminar, un eveniment unic, sustinut de Swami Abhishek Chaitanya Giri Maharaj. Swami este cel mai tanar din ultima generatie de preoti hindusi Maha Mandaleshwar. Astazi, India mai are doar 80 de calugari care detin acest titlu si care transmit mai departe invatamintele stravechi autentice. Seminarul va avea loc in zilele de 6-7 aprilie 2019, la Ramada Bucharest Convention Center. Detalii pentru inscrieri aici.

 

Comenteaza cu Facebook