Asane pentru sănatatea sistemului endocrin. Partea I - Gonadele Skip to main content
femeie-fericire

Glandele endocrine sunt reprezentate de hipotalamus, hipofiza (pituitara), epifiza (glanda pineala), glanda tiroida, glandele paratiroide, pancreas (componenta endocrina), glandele suprarenale, gonadele (ovarele și testiculele).

Ovarele reprezintă feminitatea, creativitatea, capacitatea de a crea. Problemele ovariene mai grave pot indică un conflict față de faptul de a fi femeie, de exprimare a feminității sau de a fi mama.

Este posibil să fie vorba de un conflict interior legat de creație și de descoperire a vocației.

„Un chist la ovare, este o colectare anormală de lichid ovarian ceea ce indică faptul că emoțiile sunt acumulate și se rumegă permanent aceleași gânduri sau aceleași griji.” Jaques Martel

Problemele grave de sanatate ale gonadelor se pot dezvolta în urma pierderii unei persoane dragi. Sentimentul de pierdere poate fi trăit și abstract, ca de exemplu: „soțul nu prea mai stă acasă. Este ocupat cu noul loc de muncă, abia mai vorbim, se întoarce mereu târziu acasă.” „Soția este mereu preocupată cu cel mic, nu îmi oferă atenție, parcă nu mai există.” De asemenea, poate fi vorba și de un proiect pierdut.

O afecțiune a glandelor sexuale masculine poate fi legată de frici, de nesiguranță, de îndoieli legate de a procrea.

„Dacă testiculele nu sunt coborâte în scrot (criptorhidie) este posibil ca în copilărie relația cu tatăl să fie inexistentă. Când scrotul este afectat indică un conflict vis a vis de partea financiară.” Valeriu Popa

Important! Înaintea practicării oricărei asane sunt necesare exerciții de încălzire.

Asanele pot ajuta la ameliorarea simptomelor însă nu este deajuns. Respectarea celor 2 ramuri Yoga este esența care conduce pe drumul vindecării.

Iată 3 asane benefice pentru sănătatea Gonadelor:

Image
Ardha Baddha Padma Paschimottanasana

Ardha Baddha Padma Paschimottanasana

Image
Tiryaka Bhujangasana

Tiryaka Bhujangasana

Image
Setu Bandha Sarvangasana

Setu Bandha Sarvangasana

! Dacă sunteți începător, nu practicați yoga fără îndrumarea unui instructor autorizat. Unele asane și respirații pot avea efecte nedorite.

  • Vezi cartea Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor - Jaques Martel
  • Vezi cartea: Cauzele spirituale ale bolilor – Valeriu Popa

 

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook